Az Én választásom/A SAVAK

By on 2023.01.06.

A súlyprobléma nem a zsírról szól!

Évtizedeken át az alacsony zsírtartalmú ételere koncentráltunk,és láthatjuk az eredményt. Nem is a kalóriák, a szénhidrátok vagy a koleszterin a gond. Nem is fog javulni a helyzet, amíg meg nem értjük,hogy mi okozza a sok problémát: a SAVAK.

A test arra tartalékolja a zsírt, hogy megvédje a szervezetünket a tipikus étkezés által okozott elsavasodástól.

Ezeknek a savaknak egy részét kiürítjük a széklet,vizelet és a bőrünk által,de ami a szervezetünkben marad, azt tárolni kell valahogy, vagy semlegesíteni. A felesleges savak elkezdik lebontani a szöveteinket és szerveinket alkotó sejteket,ami hasonlít ahhoz, ahogyan a savas pác megpuhítja a húsokat.

A sejtek bomlása miatt pedig önvédelmi üzemmódba kapcsol a test. Kétségbeesett védekező mechanizmusként elkezdi használni az ételekkel bevitt és a szöveteinkben található zsírt, bármi is legyen ennek az ára. A zsírok képesek megkötni a savakat,és bizonyos esetekben ki is juttatják ezeket a szervezetből. A szervezet a zsírokat elsősorban a savak tárolására használja. Rövid távon ez jó hír: a test képes megvédeni magát egy ideig a savaktól. A rossz hír: hosszú távon ezek a savakkal teli zsírtárolók számos egészségügyi problémát okoznak.

A túl sok sav elvonja a vérből az oxigént, oxigén nélkül pedig lelassul az anyagcsere. Lassabban emésztjük meg az ételt, aminek a következménye súlynövekedés és renyheség, ami még ennél is rosszabb az étel rothadása. Az erjedés miatt megjelennek a testben az élesztő, penész és egyéb gombák. Ezek mind élő organizmusok,tehát ” enniük” kell. Amikor túlzottan elszaporodnak a savas szervezetben, akkor a mi táplálékunkat fogyasztják.

A lényeg: nem túlsúlyosok vagyunk, hanem túl savasak.

A zsírpárnák gyakorlatilag megmentik az életünket. E nélkül a zsír nélkül, ami megvédi a sejteket, szöveteket, szerveket a savval szemben, már rég halottak lennénk.

Legyen hálás a háj miatt!

Ez persze nem azt jelenti,hogy örökké hurcolni kell magunkon. Addig,amíg nem érti,hogy miért rakodott le,és így nem is tud mit tenni ellene,szükség van rá. Annak az információnak a birtokában,amit ebben a könyvben talál, megszabadulhat tőle, s már nem kell ragaszkodni hozzá. A test el tudja és el is fogja ereszteni a fölöslegessé váló zsírt.

Ha az elfogyasztott étel, ital lúgosan bomlik le,akkor az a sok sok savval teli zsír “leolvad”. A testnek nem lesz szüksége rá.

Az az igazság,hogy a kövérség és a kóros soványság egy tőről fakad, mindkettőnek az oka az elsavasodás.

A történet kezdő része, csak kattints a link-re ITT >>>

A történet előző része, csak kattints a link-re ITT >>>

A történet következő része, csak kattints a link-re ITT >>>

A pH Csoda fogyás című könyv alapján haladok a programban.
A pH Csoda Fogyás című könyvből fényképezett oldalak.
A pH Csoda Fogyás című könyvből kivett tartalmak.

Dr Robert O.Young-ot a szerzőt, személyesen ismerem, 2015 Júniusban találkoztam Vele New York városában tartott előadásán.

Gyere térjél vissza máskor is, mindig fogsz találni érdekességet.
Kérhetném tőled azt, hogy hagyj üzenetet, véleményt
majd ITT a posztom végén.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük