Gianni Versace

By on 2023.06.20.

Azért írok Gianni Versace – ról, mert személyesen tudtam volna Vele találkozni Miami – ban 1997 tavaszán. Helena Ellul személyesen ismerte Versace -t és meghívta Őt a házába Miamiba, de Helena Ellul egészségi állapota nem volt alkalmas, hogy olyan hosszú repülő utat vállaljon, így meghiúsult a látogatásunk. Mivel én kísértem volna el erre az útra. Tehát az eredeti úti cél Florida, Miami lett volna, helyette Londonhoz közel egy egészség farmra mentünk el.
Helena Ellul rendszeresen járt a férjével Milánóba a Divat hétre, a divatbemutatókra és ott ismerte meg Versace – t, Marcell Ellult, a férjet is ismerte. Marcell Máltán, Sliema városában létrehozott egy Versace butikot. Rendszeresen Milánóból a Versace

divatházból rendeltek. Így lett Helena meghívva Miamiba.

Nagyon sajnáltam, hogy nem jött össze az utazásunk. Majd 1997. július 15.-én meghalt Gianni Versace.

Marcel Ellul (1962-2015, Helana Ellul (1960-2004)

Gianni Versace (Reggio Calabria, 1946. december 2. – Miami Beach, 1997. július 15.) olasz divat- és jelmeztervező volt. Munkájára hatással volt Andy Warhol, az ókori római és görög művészet, valamint a modern absztrakt művészet; a 20. század második felének egyik legszínesebb és legtehetségesebb divattervezőjének tekintik.


Gianni Versace

Magánélete

Gianni Versace és Antonio D’Amico modell 1982-ben találkoztak. 11 éves kapcsolatuk Gianni korai halálával ért véget. Mindeközben Antonio a Versace sportruházat egyik tervezőjeként dolgozott.

Gianni végrendeletében egész életre szóló havi 50 millió lírát (kb 26 ezer dollárt) hagyott Antonióra, valamint azt a jogot, hogy bármelyik olaszországi vagy amerikai házában lakjon. D’Amicónak saját divatcége volt. Meghalt 2022.December 06.


Antonio D’Amico
Kattints a videóra!

Versace Mansion Miamiban

Úgy tudom, hogy szállodaként működik a volt Versace mansion, több ismerősöm szállt meg ott.

Versace 1992-ben vásárolta a luxusingatlant, amelyben haláláig lakott. A 16. századi olasz palazzók stílusában emelt ingatlanegyüttest 2000-ben egy amerikai távközlési vállalkozó 19 millió dollár készpénzért vásárolta meg az örökösöktől.”

Kattints a videóra!

Versace Villa Manhattan

Gianni Versace (1946–1997) alapította a híres márkát; az első butikot Milánóban nyitotta 1978-ban, amely hamar nagy népszerűségre tett szert. A nyolcvanas-kilencvenes évek divatjának egyik legmeghatározóbb személyiségének ruháit olyan népszerű modellek mutatták be, mint Naomi Campbell, Linda Evangelista, Cindy Crawford és Carla Bruni, aki a később lett Nicolas Sarkozy, a Francia Köztársaság 23. elnökének felesége. Versace jelmeztervezőként a Dredd bíró című filmben, illetve a Miami Vice című tévésorozatban mutatta meg tehetségét. Ma a világ vezető divatházai között emlegetik az övét, amely ruhaköltemények, kiegészítők, parfümök, kozmetikumok és bútorok tervezésével és forgalmazásával foglalkozik.”

Halála : A Versace-villa Miamiban

Gianni Versace épp egyik szokásos reggeli sétájáról tért vissza Miami Beach-i villájához 1997 nyarán, amikor lelőtték. Gyilkosa, az ámokfutó pszichopata Andrew Cunanan, röviddel ezután öngyilkos lett. A rendőrségi jelentés szerint ugyanazzal a fegyverrel ölte meg magát, ami Versace halálát okozta.
Versace hamvait a Comói-tóba szórták, amely mellett gyönyörű villája is volt.
1997 szeptemberében Versace bátyja, Santo és Jorge Saud lettek a Versace cég igazgatói. Gianni húga, Donatella Versace lett a stílusigazgató.

Elton John 1997-es The Big Picture című albumát Versacénak ajánlotta.

Végrendeletében Gianni Versace divatbirodalmának 50%-át unokahúgára, Allegra Versacéra, Donatella Versace lányára hagyta. Ez azt jelenti, hogy amikor 2004-ben 18 éves lett, Allegra körülbelül félmilliárd dollárral lett gazdagabb, és az övé a végső szó a céget érintő minden fontos döntésben.

Donatella Versace

Donatella Versace olasz tervező köszönti a közönséget a Versace 2012-es tavaszi-nyári férfiruházati kollekció végén 2011. június 20-án, a milánói Férfidivat Héten.

AFP PHOTO / OLIVIER MORIN (a fotó jóváírása: OLIVIER MORIN/AFP/Getty Images)

A történet előző része, csak kattints a link-re ITT >>>
A történet következő része, csak kattints a link-re ITT >>>

Gyere térjél vissza máskor is, mindig fogsz találni érdekességet.
Kérhetném tőled azt, hogy hagyj üzenetet, véleményt
majd ITT a posztom végén.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük