Rólam

By on 2016.07.10.

Konföderációs Műemlék, Gettysburg, PA 

 

Először kattints ide a videóra!

A nevem, Bagi Ágnes, egy rövid beszámolót olvashatsz most rólam, a múltamról. Csongrád megyében, Kisteleken születtem.Az életem első 17 évét ott töltöttem. Onnan jártam be tanulni Szeged városába, később pedig be is költöztem, mivel Szegeden kezdtem el dolgozni, így Szegedivé váltam. Tehát Szegedinek tartom magam, még úgy is, hogy nem onnan származom.

Egy másik kötődés, amiből a gyönyörű gyermekkori élményeimet kaptam, az pedig egy kedves faluhoz kötődnek. A nagyszüleim, mind a két részről a Békés megyében lévő Nagyszénáson laktak. Több első – másod unokatestvérek, nagynénik, nagybácsik szülőfaluja, vannak akik még mindig ott laknak. Ez által rengeteg időt töltöttem ott. A híres fürdőjében tanultam meg úszni, mint minden gyermek a családban. Valamint ott tanultam meg kerékpározni is és persze egy – két csintalanságot is ott követettem el. Igazán a szívemből írom most ezt le, hogy Nagyszénás az én szülőfalum. Kistelekhez semmi szoros kötödésem nincs, esetleg az általános iskolai osztálytársaimat tudom megemlíteni, bár ők is szerte a nagy világba vannak szétszórva.

Merjél lépni!!!!!!!!!!!!

♦——————————————————————————————-

“A családi behatás”

Kattints ide a >>> link-re!

 • Az első fotó rólam, ami 4 hónaposan készült, majd a következő, úgy 3 évesen, és 5 – 6 évesen az utolsó

 • Anyukám a harmincas éveiben

 • Az anyukám szülei, valamint anyukám a testvérével

 • A szüleim, már itt házasok

Az anyukám, a keresztanyám egészségügyi dolgozó volt, valamint az első unokatestvérem jelenleg is egészségügyben dolgozik. így természetes volt, hogy én is az egészségügyben fogok kikötni. Az anyukám csecsemő gondozónő lett, a keresztanyám védőnőnek tanult, majd később idősekkel foglalkozott, én pedig ápolónő lettem. Egészen a főiskolai végzettségig jutottam el. Az egészségügyben dolgoztam körülbelül 24 évet.

Érdekességként írom le, hogy egy iskolában tanultunk az anyukámmal, sőt a Fül -orr- gégész főorvos, Dr.Kis Ferenc, a későbbi munkahelyemen, őt még oktatta. Annyi év után is emlékezett az anyukámra, mivel én az anyukám kiköpött mása voltam, így amikor meglátott rákérdezett, hogy honnan ismerhet engem. Az is az igazsághoz tartozik, hogy hozzájártunk a rendelőbe családosan, amikor baj volt.

♦——————————————————————————————–♦

Az első kilépésem a komfortzónámból “

Az egyik nagy lépés volt az életemben, amikor 1994 November 28 -án Máltára költöztem, persze ott is ápolói munkát végeztem. Így elkezdődött az angol nyelvtanulása, valamint ismerkedés egy másik kultúrával. Sikerült három hónapot Londonban is tölteni, valamint két hetet Rómában és egy rövid hajóutazást Szicíliába. Tartalmas húsz hónap volt, kicsit hiányzik is az az élet és terveimben van, hogy visszaköltözzek Málta szigetére.

 • Bele tudsz abba gondolni, hogy milyen érzés volt amikor November 28 – án megérkeztem a szigetre és 25 fokos meleg várt, amikor kiléptem a reptér ajtaján, kezdtem levenni a téli holmikat magamról. Otthon pedig éppen a mínusz fok közelében volt a hőmérő higanyszála.

 • Az első hétvégén mentünk narancsszüretre, valamint ha kellett citrom akkor kimentem a kis udvarra és levettem a citromfáról.

 • A szigeten 365 templom van, de közben a leghosszabb átmérője csak 22 km hosszú. A falvak, városok határa egybe épült, tehát nekem az első utamon a reptértől Sliema-ig eljutva úgy tűnt, mintha egybe épültek volna, vagyis egy nagy városon rohantunk volna végig.

 • Hiányzik ez a kis sziget a sok érdekességével, a múltjával, a csodáival.

 

Akkor nagyon kevesen éltünk magyarok a szigeten, körülbelül 50- en lehettünk. Vízumot kellett kérni hosszabb ott tartózkodás esetén. Akinél én dolgoztam az Ő sógora volt a Tiszteletbeli Magyar Konzul, pár éve ment nyugdíjba,de sokáig ebben a pozícióban tevékenykedett. Ezáltal olyan szerencse is ért, hogy láthattam Göncz Árpádot, mivel meghívták a Konzulátusra. Olyan nyüzsgés volt körülötte, hogy nem volt alkalmam bemutatkozni sem, vagy csak köszönni neki. Göncz Árpád 1995. február 9. és 11. között járt Máltán.

Göncz Árpád

Kattints ide a >>> link-re!

Kattints ide a >>> link- re!

♦———————————————————————————————♦

” Külföldi utazások “

Minden nyáron a szabadságomat külföldi utazásokkal töltöttem, sokfelé jártam Európában.

Az érdekes országokat írom le itt:

Monaco – Monte Carlo, Andorra, Szicilia, Corfu, Görögország, Törökország, Olaszország, Spanyolország, Ausztria, Párizs – Francia riviéra, Svájc, Anglia, Hollandia, Belgium, Luxemburg, Bulgária.

Valamint ez már történelemnek számít, mert életem első külföldi útja az akkori Kelet Németországba vezetett 1984-ben. Így bejártam Kelet Berlint és álltam a Fal mellett is, amit azóta leromboltak, bontottak. Természetesen 1989 után többször jártam az   ” egyesült ” Németországban is, de akkor már a volt Nyugat Németország területén.

Majd 1999 – ben barátokkal átrepültük az Atlanti Óceánt és végig utaztuk az Egyesült Államok Keleti Partját. Hazafelé megálltunk Londonban pár napra.

 • Philadelphia – Washington DC- Atlantic City – New York, New Jersey.

 • Philadelphia – Key west, Florida.

 • Philadelphia – Niagara vízesés.

Nagyon sajnálom, hogy Észak Európát még nem láttam, valamint Dániában, Skóciában és Írországban sem. Lengyelország is kimaradt, valamint Lettország, Észtország és Litvánia.

Kattints ide a >>>  link-re

♦ ————————————————————————————————————–♦

” A Nagy Őt megtaláltam (?) “

Majd amikor lediplomáztam 2004-ben, utána egy hétre Egyiptomba utaztam, mivel ez volt az ajándék saját magam részére a diploma megszerzésére. Ez egy különleges út volt, mert ott ismertem meg a későbbi páromat, akivel négy évig tartott a kapcsolatom. Valamint miatta költöztem az Egyesült Államokba 2007 -ben. Az életem teljesen felborult, 180 fokos fordulatot vett, rengeteg kihívás várt rám, ami a mai napig is tart. Azóta New York városában élek. Annak is örülök, hogy általa megismerhettem Egyiptomot, persze nem mint turista. Betekinthettem  a Fáraók földjére, azt a csodás világot megismerhettem. Azóta rajongója vagyok a falafel – humuszos pita szendvicsnek.

Kattints ide a >>> link-re

♦———————————————————————————————♦

” Elkezdődött egy ÚJ FEJEZET az életemben “

Empier State épülete 2012, NY

Kattints ide a >>>  link-re

Az USA-ba való megérkezésem után nem sokkal beléptem a Forever Living Products  céghez és 2007 Augusztustól a független forgalmazója vagyok. A Forever cég által jártam Los Angeles, Ca, Phoenix, AZ, Wasinghton DC-ben, a cég általi nemzetközi rendezvényeken.

“Az egészségmegőrzés területén is tudok segíteni neked.”

♦—————————————————————————————————————-♦

Kattints ide a >>>  link-re

Sőt találtam egy nagyon érdekes könyvet, aminek a címe A pH Csoda, a könyv szerzője dr Robert O. Young. Ez a könyv segített a nagyon komoly savproblémámat megszüntetni, még fogyni is sikerült általa. Úgy hogy nem kell gyógyszert szednem azóta sem. Annak is nagyon örülök, hogy sikerült vele személyesen is találkozni 2015-ben New Yorkban, így a könyv tartalma még nagyobb hatással volt rám. 

  Folytatás következik …

Keress meg!

Baráti üdvözlettel,
Bagi  Ágnes

Elérhetőségeim!
vagyis írj a Facebook-on

vagy kövess az Instagramon

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save