Az Én választásom/A pH érték

By on 2023.01.06.

Amint azt már az iskolában is megtanulhattuk, a savasságot és lúgosságot a pH skála segítségével határozzuk meg. Tulajdonképpen a pH nem más, mint a hidrogénionok koncentrációjának mutatója. A skálán a semleges állapotot a 7- es érték jelöli. Minél távolabb jutunk a 7 – es értéktől lefelé, annál savasabb dologról van szó,
és minél távolabbra jutunk felette, annál lúgosabbról. A pH nem egy abszolút érték,inkább egy relatív mutató,azt mutatja, hogy egy dolog mennyire savas vagy lúgos valami máshoz képest.

Az ideális testsúly elérése és megtartása egyszerűen a szervezet egészséges lúgosságának fenntartásán múlik.
Feljebb a pH értéket a helyes diéta, a testedzés,a víz és az étrend kiegészítő által tudjuk teljesíteni. A savak és bázisok (lúgos anyagok) egymás ellentétei, és semlegesítik egymást. Ahhoz,hogy ez megtörténhesse, megfelelő arányban kell találkozniuk. A testünk arra is be van programozva,hogy megtartsa a pH egyensúlyt,egy igen szűk sávon belül.

A kívánatos pH érték alsó határa 7.350, a felső pedig 7.380, ami azt jelenti,hogy az ideális érték 7.365, enyhén lúgos. Persze ha felborul a test érzékeny pH egyensúlya,az károsíthatja a létfontosságú szerveket,akár életveszélyes állapot is felléphet. A testünk bármire hajlandó,hogy ezt a pH egyensúlyt valahogy fenntartsa.

Így koleszterinből plakkokat épít, zsírraktárakat hoz létre, kivonja a csontokból a kalciumot, illetve a szívből és az izmokból a magnéziumot védekezés gyanánt. Mindezt azért, hogy a savak ne okozhassanak károsodásokat.

Egy a lényeg : csökkentse a teste savasságát,ezzel hozza rendbe a pH egyensúlyt és akkor megszabadul a felesleges kilóktól is. Egyúttal elindul az egészség felé vezető úton. A szervezeten belüli savképződést nem lehet teljesen elkerülni. Sav termelődik az emésztési folyamat alatt a légzés, a normál anyagcsere és a sejtek lebomlása során is.

Az ideális vizelet pH 6.8 7.2, de a 7.2 az ideális.

A történet kezdő része, csak kattints a link-re ITT >>>

A történet előző része, csak kattints a link-re ITT >>>

A történet következő része, csak kattints a link-re ITT >>>

A pH Csoda fogyás című könyv alapján haladok a programban.
A pH Csoda Fogyás című könyvből fényképezett oldalak.
A pH Csoda Fogyás című könyvből kivett tartalmak.

Dr Robert O.Young-ot, a szerzőt, személyesen ismerem, 2015 Júniusban találkoztam Vele New York városában tartott előadásán.

Gyere térjél vissza máskor is, mindig fogsz találni érdekességet.
Kérhetném tőled azt, hogy hagyj üzenetet, véleményt
majd ITT a posztom végén.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük