Az iker pár izgalmas élete I.,

By on 2016.07.16.

Greg és Alexa Ammon

Nagyon különleges történetet fogok neked most itt elmesélni, ami több részből fog állni. Azért írok Róluk, mert személyesen ismerem Greg Ammon-ot. Szerencsém volt megismerni, aki egy igazi tradicionális srác a húszas éveinek közepén jár ( született 1990.03.15.). Nem tért rossz útra, pedig térhetett volna halmozottan is, hanem a jót, a szépet, a segítségadást követi. Ő olyan “embernek maradni “ típus. Nagyon lényeges az is hogy nem iszik, nem dohányzik, hanem nagyon is átlagos életet él. A húgát, Alexa Ammon-ot nem ismerem személyesen,csak egy- két történetet hallottam róla a testvére által.

Kezdődjön el ez az időutazás az első résszel!

Generosa és R.Theodore Ammon, Greg és Alexa Ammon, NY

Egy hét hálószobás angol stílusú vidéki házban kezdődik a történet maga, ami az a fajta hely ahol az ember az egész életet szeretné eltölteni. Két hektáros kert tartózik hozzá és a falak borostyánnal borítottak.Egy gyönyörű szomorúfűz is van elől, valamint tökéletes a pázsit és persze a medence hátul található. Tehát a történet itt indul útjára, ami East Hampton, Long Island, NY .

Bemutatom neked a szülőket, a fotón őket láthatod.

Generosa és R.Theodore Ammon,

Visszamegyünk egy kicsit az időben 2001- be, tehát 20 évvel ezelőtt valami szörnyűség történt itt! Az apa, aki Greg és Alexa apja, R. Theodore Ammon, 52 éves volt akkor, aki egykori befektetési bankár volt a Kohlberg Kravis Roberts Társaságnál dolgozott.

Holtan találták az otthonában!

Generosa és R.Theodore Ammon, Greg és Alexa

Mark Angelson, aki Theodore Ammon egyik kollégája volt, aki felfedezte, vagyis megtalálta őt meztelenül az ágyában, agyonverve. A rendőrség megállapította, hogy a gyilkos használt kábító fegyvert is. Mr. Ammon fejét több mint 30 alkalommal törte be. Az ikrek ekkor 11 évesek voltak. Később Greg és Alexa tőle örökölték a házat, ahol megölték.

Mint az átlagos amerikai családban, vagyis láthatod, hogy szeretetben nőttek a gyerekek 2001-ig.

Még itt boldogok és együtt vannak

A médiának ez egy igen jó ” csemege” volt. A New York Post létrehozott egy külön részt, és az elkövetkező három évben megjelentetett több mint 200 cikket a bűncselekményről és annak következményeiről. Vanity Fair és a New York Magazine is szentelt rá időt több oldalas cikkekben. A bűncselekményt a “Law & Order” híres sorozat is megörökítette egy epizódban.

Generosa Ammon és Daniel Pelosi

 

Kiderült, hogy Mr. Ammon épp a közepén volt egy igen keserű válási procedúrának a feleségétől, Generosatól. A feleségének viszonya lett az új lakásának a felújítását végző vállalkozóval, aki Daniel Pelosi volt. Ennek a férfinak igen komoly priusza volt és nagyon ravasz, valamint indulatos ember hírében állt.

A gyilkosság után röviddel, vagyis alig pár hónappal összeházasodtak. Mivel a volt férje nem írt új végrendeletet, így Generosa Pelosi 100 millió dolláros vagyont örökölt.

Mind a kettő gyanúsított volt, de évekig nem derült fény rá, hogy ki is a gyilkos. Sőt a Rendőrség engedte őket, hogy Angliában lévő házukba költözhessen a család. Így próbáltak távol lenni a sajtótól. Ez kisebb – nagyobb sikerrel sikerült is. Daniel igazi szerető, gondoskodó pót apja volt az ikreknek. Kezdtek hozzá nagyon ragaszkodni, amit később az ikrek meg is említenek a filmjükben a “59 Middle lane- ban”, hogy nagy csalódás érte őket, amikor az igazság kiderült. Soha nem akarnak vele találkozni és nem bocsátanak meg neki azért, amit tett.

Generosa és Daniel Pelosi esküvője

Hamarosan egy másik tragédia is előállt, Generosanál előrehaladott emlőrákot diagnosztizáltak, majd  meghalt 2003 augusztusában. Hét hónappal később (2004-ben), a rendőrség letartóztatta Mr. Pelosi és R. Theodore Ammon meggyilkolásával vádolta és bűnösnek nyilvánította. Bár ezt nem az előtt tették meg, hogy Mr. Pelosi Generosa hamvait elvitte egy bárba, ahol egy ital mellett beszélgetett el egy riporterrel a New York Post újságtól. Persze célozgatott dolgokra. Jelenleg is börtönben ül, 25 évet kapott a gyilkosságért. Körülbelül 2031 -ben szabadul.

Arra soha nem derült fény, hogy Generosa Ammon tudott -e a gyilkosságról, vagy ő volt- e a felbujtó. Igazán az ikrek nem is voltak kíváncsiak rá, mivel a “pót apjuk ” igazi bűnöző beállítottságú volt.

A gyilkosság színhelye, az ágy,ahol rátaláltak Mr Ammon testére

Egy évtizeddel később,2011-ben, Greg Ammon visszatért a házba,ahol azóta nem járt. Ő ezt mondta, ” hogy alig tudta rászánni magát hogy bemenjen a szülei házába.” Tehát Greg visszajött, hogy támogassa a dokumentum film irányítását, ami az elmúlt éveikről fog szólni.

A film, “59 Middle Lane”, amely önfinanszírozott, debütált a Hamptons Nemzetközi Filmfesztiválon 2014. Októberében. 

A plakát a dokumentum filmről, amit a két testvér készített.

Miért volt az Ammon eset olyan nagy dolog és maradandó történet?

Részben azért, mert gyilkosság a Hamptonsban gyakorlatilag nincs.
“Azt hiszem, ez volt a második 30 év alatt”, mondta Larry Cantwell, a falu rendszergazdája.” És tiszta Hollywood volt. Ez volt a tökéletes forgatókönyv.”

  • Ott volt az igazi izgalom a kimenetelben. Elég hosszú ideig volt érezhető egyfajta aggodalom és az izgalom, hogy Mr. Pelosi az egyik gyanúsított. Bár szinte az egész bulvár olvasóközönsége meg volt győződve a bűnösségéről.

  • Ez volt az egyik olyan dolog, ahol mindenki tudta, hogy ki tette, és a rendőrség nem csinált semmit, több mint két évig. Nem hogy letartóztatták volna, hanem hagyták hogy Mr. Pelosi és Generosa elhagyja az országot. És így  két lehetőség volt. Vagy a rendőrség tehetetlen, vagy felépítettek egy esetet. Kiderült később, hogy tényleg felépítettek egy esetet.

Rest in Peace

Robert Theodore Ammon, született 1949. Augusztus 30., Pittsburgh, Pennsylvania – meghalt 2001. Október 20., New York, New York.

Rest in Peace

Generosa Ammon, született Laguna Beach, Kalifornia, 1956. Március 22. – meghalt  2003. Augusztus 22., New York, New York.

A film értelmezése!  Gyilkosság a Hamptonokban!

Egy milliomos apa a halott. A felesége és a szeretője a gyanúsított – ez a film tablója, botrányok sorozata történt. Azonban egy pillantás vetve a címsorokon túlra, két gyermek élettörténete, a kisfiú – a kislány, akik ikrek. Greg és Alexa Ammon, csak tíz évesek ekkor, az életük romokban hever. A csecsemőkből lesz egy szeretett, elfogadott fiatal ikerpár, akik élete úgy tűnik, hogy a káosz állandó állapotába  van. Mivel csak néhány évvel az apjuk meggyilkolása után az anyjuk meghal  rákban, és másodszor is elárvulnak. A szülők halála után kb.nyolc évvel később Greg és Alexa utazni kezdtek, a múltjukat keresik. Hivatalos papírokat találnak, amikor átnézik az apjuk iratait. Ekkor derül fény rá, hogy igazán honnan indultak.

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

A történet második része itt található, csak kattints a link-re ITT >>>

Kattints a videóra! 

Attól, hogy angol nyelvű, lehet érteni, és egyébként is rövid.

A huszonéves ikrek 2011- ben, akik egymástól több ezer mérföldre éltek, újra találkoznak és a két életet megváltoztató utazáson vesznek részt.

Megkezdődik az időutazás, ami két úton haladt. Az egyik a Long Island- i otthonukban, a “59-es Middle Lane-ben” játszódott le, amely a szüleik halálával és az elveszett gyermekkorral járó fájdalmas emlékeket tartalmazta. A másik útról pedig a következő részben fogsz tudni olvasni.

 

Gyere térjél vissza máskor is, mindig fogsz találni érdekességet.
Kérhetném tőled azt, hogy hagyj üzenetet, véleményt
majd ITT a posztom végén.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük