Tapasztalat,élmény-térben és időben II.

By on 2022.11.20.

Teázó szoba

Londontól kb.15 km-re található egészségfarm,Champneys. Egy fantasztikus hely luxus körülmények között pihenheti ki magát a fáradt ember, ne talán világutazó, a nemzetközi hírű elismert “paradicsomban.” Rothschild Mansion, 170 hektáron elterülő Hertfordshire parkban,közelében a Chiltern domsághoz.1926-ban nyitotta meg kapuit legelőször,a mai napig nyitva áll az érdeklődők előtt,akik pihenni vágynak luxus ellátásban. Champneys alkalmas arra,hogy megtalálja az ember új önmagát,felfedezzen ismeretlen dolgokat,vagy csak egyszerűen gondolkozzon el a dolgokról, meditáljon.

Champneys,
Wigginton, Tring, Hertfordshire,
HP23 6HY, England

Rothschild Mansion

Ott találkoztam Londonban élő bankkárral, Kuvaitban született,de Libanonban élő egyetemi hallgatóval,aki fogyni érkezett ide. Bár már az összes ilyen jellegű intézményt végig látogatta Angliában,de nem sikerült megszabadulni a súlyfeleslegétől. Az édesapja Kuvaitban olajsejk volt, saját vállalatát igazgatta. Beszéltem unatkozó háziasszonnyal, aki a férjével ott töltötte minden második hétvégéjét a pihenés reményében. Arab Emirátusból érkezett 150 kg -os gazdag úrral,aki szintén fogyni érkezett, ebbe a becses intézménybe, kb.3-5 hónapot töltött ott,természetesen úgy,hogy nem hagyta el a farmot. A központi épület maga egy kastély volt,amely 3 emeletből állt.

Itt volt található zeneszoba – dohányzó szoba – teaszoba – bár – reggeliző és nappali szoba,valamint étkező. Külön játékterem, ahol társasjátékokat, sakkot,kártyajátékokat,kicsi rulett asztalt,valamint egy biliárad asztalt is találtam.


Zeneszoba

” MIND – BODY – SOUL”

Kicsit biliárdoztam a fogyni érkezett kuvaiti egyetemistával. Aki könyörgött,hogy szerezzek Neki egy nagy szendvicset,persze fizetett volna ezer angol fontot érte. Én sajnos nagyon becsületes voltam,pedig az az összeg 1997-ben nagy összeg lett volna részemre.


Biliárd asztal

Ide tartozott még a reggeliző – ebédlőrész, jól felszerelt konyhával,megfelelő személyzettel, akik a vendégek minden kívánságát lesték és teljesítették. A világ minden tájáról készültek az ételspecialitások.

Kert

A kastélyrészhez építettek még egy kétszintes pavilonrendszert. A szobához – fürdőszoba és külön öltözőszoba (gardrob) tartozott, légkondicionálóval felszerelt szobák voltak. Külön részlegen volt a dohányzó vendégek elhelyezése, valamint az étterem és a szórakozó termeknél is külön volt dohányzós részleg. Hétfőtől – Péntekig tartó programok,állandó orvos-nővér felügyelettel, természetesen nem csak egészséges ember fordult meg náluk, hanem mozgáskorlátozott, akár tolókocsival érkeztek.


Champneys, Spa

Program lehetőségek

Gyógyfürdő – masszáz, aqua fittness,gőzkamra,szauna,úszás az uszodában,felügyelettel,megfelelő szakember igénybe lehetett venni.

Várószoba, előtér

Festő és szobrász műhely teljes felszereltséggel,egészen késő estig nyitva volt és rendelkezésre állt, akár tanár is.
Táncterem – táncórák, bármilyen igényt ki tudtak elégíteni,órára beosztva.
Tornaterem – aerobic,fittness, Tai chi Chuan,jóga,aktívtorna, gyógytorna, oktatóval, gyógytornásszal.
Zeneterem – ha hangszeren akart valaki tanulni, akkor igénybe tudta venni.

Nappali szoba
Meeting room – Tárgyaló
Ebédlő,társalgó

Külön fodrász, körömstúdió szalon, kozmetika,a híres Kozmetikai cégek termékeivel ellátva,persze vásárolni is lehetett,valamint Divatcégek ( Gianni Versace ) által forgalmazott ruhákat áruló Butikok.
Vidékjáró túra – gyalogos,kerékpárral,terepjáróval,választás után megfelelő idegenvezetővel/túravezetővel.
Tenisz-golf-squashpályák,amik állandóan foglaltak voltak.


Champneys saját termékei
Ebédlő
Epertorta
Ebéd

“ELME – TEST – LÉLEK”

Az egyik szoba

A farmhoz állatok is tartoztak, szarvasmarha, birka, lovak, kecske,de csak mint megtekintés céljából, kuriózumként az állatok tartását, gondozását lehetett figyelni, akár kikapcsolódás szintjén.

Egy másik szoba

Étkezés

A vendég fogyókúra programra érkezett,akkor külön dietetikus felügyelte,hogy tálalásoknál a megfelelő étrendet kapja. Természetesen kalóriaszámítás, gusztusos tálalással az étkezés örömét megtartva kapta meg a vendég a reggelit – ebédet netán a vacsoráját. Előfordult olyan eset is,amikor szigorúan felügyelni kellett a dietetikusnak a vendégre,mert nagy volt a kísértés. A reggelire és az ebédre meg lehetett jelenni bármilyen ruhában,volt aki szépen felöltözött,de legtöbben szabadidőruhában,vagy az éppen a programjuknak megfelelő ruházatban jelentek meg. Akár fürdőköntösben,mert éppen a masszázsról jött,vagy netán az uszodából.


Kert
Tenisz/kert

A vacsorára előírás volt a megfelelő öltözék felvétele, itt már nem nézték jó szemmel a nem megfelelő ruhát,tehát kosztüm,öltöny volt kötelező. Nekem CHAMPNEYS, nagy élményt jelentett és mindent,amit csak lehetett kipróbáltam. Esténként leúsztam ezer métert az uszodában, jártam fürdőprogramokra,sétáltam a parkban,ismerkedtem. A személyzet és a vendégek is nagyon segítőkészek voltak,egyrészt,mert Magyarországról érkeztem,Kelet Európából és nem beszéltem jól angolul. Kíváncsi voltam minden újra,másra, szépre. Tíz napot töltöttem ott, nehéz szívvel hagytam el CHAMPNEYS-t. Onnan Limuzin vitt minket Londonba,majd két nap londoni tartózkodás után visszarepültünk Máltára és én egy hét múlva Frankfurton keresztül hazarepültem.

Napozó rész

Ez a történet idetartozik, csak kattints a link-re ITT >>>

A történet előző része itt található, csak kattints a link-re ITT >>>

A történet következő része itt található, csak kattints a link-re ITT >>>

Gyere térjél vissza máskor is, mindig fogsz találni érdekességet.
Kérhetném tőled azt, hogy hag
yj üzenetet, véleményt
majd ITT a posztom végén.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük