Gasan család története

By on 2021.07.10.

Én 1994 – 1996 között voltam Mrs. Helena Ellul, (leánykori neve: Helena Gasan) magán ápolónője Málta szigetén. Utaztam Vele Londonba, Rómába és elkísértem az orvosi konzilliumra is az SM betegsége miatt .

Marcel Ellul (1962-2015, Helana Ellul (1960-2004)

Közel 100 évvel ezelőtt úgy kezdődött el az üzlet, hogy Joe Gasan aláírt egy szerződést magával Henry Ford – al és a Ford Motor Társaság engedélyezte Ford autók Amerikán kívüli eladását.

Joe Gasan (1891-1974 )

Amikor 1928-ban kinevezték a Ford Motor Társaság Máltai vezetőjének, akkor még nem tudta senki, hogy az egyik legtartósabb kapcsolat lesz a Ford Motor Céggel. Joe Gasan ekkor még csak 37 éves volt. Egyidejűleg Mr. Gasan együtt működött a “Malta Mail and Passenger Service” is, mely más földközi-tengeri kikötőkkel állt kapcsolatban. Az akkor virágzó idegenforgalmi ágazat is hozzájárult a szigetek növekedéséhez és az árú szállításhoz. Ez vezetett tovább a máltai nyilvános busz-útvonalak bővítéséhez, valamint bizonyos fogyasztási és gyógyszeripari termékek behozatalához. Beleértve ezeknek a képviseletét is ellátták a szigeten.

Joe Gasan agglegény volt egészen addig, amíg rá nem talált a lélegzetet elállító szépségű Lilian Mercieca (1918-1995), aki lánya volt a máltai főbírónak, Sir Arturo-nak és Lady Mercieca -nak. 1946- ig élvezte az életet, vagyis csónakázott, horgászott, szórakozott. 1960 – ra pedig lett 4 lánya ( Paola, Sylvia, Veronica, és Helena) és egy fia, Joseph A. Gasan

Joe , Lilian Gasan

Joe Gasan halála után az egész Gasan birodalom vezetése fia kezébe került. Jelenleg is a Gasan Group – nak az Elnöke Joseph A. Gasan, aki néhai Joe Gasan egyetlen fia. Üzlet élén áll 1974 -től, valamint Ő is bevonta az üzletbe gyermekeit, így David és Mark, valamint a lánya Sarah is részt vesz a családi üzlet vezetésében. A felesége a szépséges Clarissa Gasan.

Joseph A. Gasan, elnök

Közel 100 éves és sikeres, szilárd vállalkozói hírnevet épített ki a Gasan Group, mely Málta egyik legsikeresebb üzleti csoportja. A Csoport fő üzleti tevékenysége az Autó eladás és Tengeri hajózás,Biztosítási és Pénzügyi terület, valamint Ingatlanfejlesztés és teljes Épületgépészeti ágazat.

1996 Június 25 – én eljöttem a szigetről, de visszatértem 1997 Májusában egy rövid időre. Mivel Helenát Londonba kísértem egy 3 hetes pihenésre. A Rothschild Mansion-ban voltunk, a neve Champeys, HP23 6HY,England, ami Londontól kb.56 km-re található 170 hektáron elterülő Egészségfarm. Ez Hertfordshire, ami közel van a Chiltern domsághoz.

St.Julian,Malta 1995

A történet 2. része itt található, kattints a linkre ITT >>>

Angolul van a 3. része itt található, kattints a linkre ITT>>>

A történet újabb része, csak kattints a link-re ITT >>>

Remélem tetszett az írásom. Gyere térjél vissza máskor is, mindig fogsz találni érdekességet. Kérhetném tőled azt, hogy hagyj üzenetet, véleményt majd ITT a posztom végén.

Üdvözöllek! Várlak újra!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük