Az Én választásom/A Víz

By on 2023.01.11.

A víz nemcsak tükrözi, hogy milyenek vagyunk, a víz az élet forrása. Massaru Emoto

Izmaink és szívünk 75 százaléka víz,az agyunk és a veséink 83 százaléka, a tüdőnk 86 százaléka és a szemünk 95 százaléka,de még a csontjaink is 22 százaléka víz.Valamint a vérünk 90 százaléka is. Ha nem iszik eleget,vagy káros dolgokat iszik,azzal árt a szervezetének és az egészségének. Az ideális testsúly megtartása szempontjából a kellő mennyiségű és minőségű víz elfogyasztása nagyon fontos. Krónikusan dehidráltak az emberek,ami alatt azt kell érteni, hogy nem isznak naponta legalább 2 liter vizet, ahogy azt a hagyományos orvostudomány ajánlja.

Az átlagember körülbelül 1 liter folyadékhoz jut naponta,aminek nagy része savas kávé, tea üdítő, sajnos ezek valójában elvonják a vizet a testből. Nagy ritkán azért isznak vizet is, bár valószínűleg nem a megfelelő minőségben és mennyiségben.

Az ideális súlyhoz és egészséghez pedig sokkal több vízre, jó minőségű vízre lenne szükség. Egy átlagos testalkatú felnőtt naponta 2.5-3 liter folyadékot veszít az izzadáson, légzésen,vizelete,mozgáson át. Már az enyhe kiszáradás is legalább 3 százalékkal lassítja az anyagcserét. Nem vagyunk ráhangolva a testünk jelzéseire, hogy a szomjúságot éhségnek értelmezzük,ha nem iszunk eleget, akkor túl sokat eszünk. Ha nem jutunk elég vízhez, akkor a szervezetünk elkezdi visszatartani a folyadékot, a testünk felpuffad,mi pedig kényelmetlenül érezzük magunkat, ráadásul kövérebbnek is tűnünk majd, mint amilyennek lennünk kellene.

Az elsavasodott test vizet pumpál a szövetekbe,hogy megpróbálja semlegesíteni a savakat.

Nagyon fontos tehát hangsúlyozni,hogy a test a vizet használja a savak semlegesítéséhez,vagy ahhoz,hogy felhígítsa a túl sok savat, és szó szerint kimossa (mérgező anyagokkal együtt) a szervezetből a vizeleten, a verejtéken és az emésztőrendszeren át. Kellő mennyiségű víz nélkül a szervezet elsavasodik, és átáll önvédelmi – zsírtároló üzemmódba.

Nemcsak hogy el fog hízni, de a víz hiánya fáradékonnyá teheti,és meg is betegítheti. Elegendő víz nélkül nem lesz elég energiája sem.
A szövetekben felgyülemlő savak úgy működnek,mint a páclé, felpuhítja, s ezzel gyengítik az izomzatot. Amikor valakinek a víz mennyiségének csökkenése eléri a 4 százalékot, akkor szédülni kezd. Legalább 30 százalékkal visszaesik a fizikai teljesítőképessége.30 százalék felett aluszékony, türelmetlen, fejfájások, szívpanaszok. Jelentkezhet még szórakozottság, hideg kéz-láb, szorongás, depresszió, cukoréhség is.

A történet kezdő része, csak kattints a link-re ITT >>>

A történet előző része, csak kattints a link-re ITT >>>

A történet következő része, csak kattints a link-re ITT >>>

A pH Csoda fogyás című könyv alapján haladok a programban.
A pH Csoda Fogyás című könyvből fényképezett oldalak.
A pH Csoda Fogyás című könyvből kivett tartalmak.

Dr Robert O.Young-ot, a szerzőt, személyesen ismerem,
2015 Júniusban találkoztam Vele New York városában tartott előadásán.

Gyere térjél vissza máskor is, mindig fogsz találni érdekességet.
Kérhetném tőled azt, hogy hagyj üzenetet, véleményt
majd ITT a posztom végén.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük