Az Én választásom/A Divatos diéták

By on 2023.01.10.

Dr Robert O.Young véleménye

” Válasszon egy diétát – bármely divatos diétát- ,és én megmutatom,hogy miért van még mindig elhízva. (És miért beteg. És fáradt.)”

George Bernard Shaw

Jobb,ha ragyogó tisztán tartod magad,mert te vagy az ablak,amin át a világot kell nézned.

A pH Csoda Fogyás című könyvből kivett tartalmak.

Az elhízás egyre duzzadó hulláma világszerte összefüggésben áll a táplálkozási tanácsadók kedvencével a zsírszegény étrend divatjával. Az hogy megpróbáljuk kerülni a zsírokat, úgy tűnik, még zsírosabbá tesz bennünket, mint bármi más azelőtt. Az alacsony szénhidráttartalmú, fehérjékben gazdag étrend, átmeneti eredményt lehet elérnek, ha valakit csak a kilók száma érdekel. Ha ezzel nem is számolunk, a fehérjék túlzott mértékű fogyasztása veszélyesen leterheli az emésztőrendszert, májat, veséket, tovább gyengíti a csontokat is.

Lehet egy időre vékonyabb lesz tőle, de semmivel sem lesz egészségesebb.

Divatos diétákra az amerikaiak évente 40 milliárd dollárt költenek, neveket nem szeretnék itt megemlíteni. Közös ezekben a programokban, hogy megvan a maga magyarázata és megoldása a kövérségre és a túlsúlyra, s mindegyik ad egy listát arról, hogy mit szabad enni, inni és milyen arányban. Viszont közös ezekben a programokban és a hagyományos zsírszegény/ételpiramis típusú, vagy pontszámolásos megközelítésekben, hogy egyik erősebben, a másik gyengébbe, de mind savasítja a szervezetet. Olyan ételeket javasol, amelyek felborítják a pH egyensúlyt a szervezetben, és szennyezhetik a vért. A legtöbb divatos diéta követése végül oda vezet, hogy további nem kívánatos kilókat szedünk fel, mivel a test kétségbeesetten próbál védekezni a savak ellen, azáltal, hogy zsírt halmoz fel.

Dr Robert O.Young ajánlása, hogy biztosítjuk testünk számára az egészségesen lúgos vért.

Dr Robert O.Young véleménye, fontos hogy a diéta ne csak a fogyást segítse,de az egészséget is támogassa.

Ez is a probléma lehet ezekben a diétákban, hogy magas arányban tartalmaz telített zsírokat, koleszterint, illetve nagyon kevés bennük a rostanyag. Túlzottan kis mennyiségben fordul elő vitaminok, ásványi anyagok, legtöbbször rengeteg fehérjét tartalmaznak, valamint nagyon kevés a szénhidrát tartalmuk. A krónikus betegségek megelőzése érdekében javasolt napi rostbevitel 20-35 gramm. Az azonnali következmények közül meg kell említeni a székrekedést, rosszkedvet, kellemetlen leheletet és végzetes szívritmuszavart.

A pH Csoda Fogyás című könyvből fényképezett oldalak.

Dr Robert O.Young véleménye, fontos hogy a diéta ne csak a fogyást segítse,de az egészséget is támogassa. Bármely étrendnek, még egy diétának is, táplálónak kellene lennie és biztosítani kellene mindent, amire a testnek szüksége van ahhoz, hogy kicsattanóan egészséges legyen, és semmi olyasmi sem lehetne benne, ami ebben gátolná. Fontos az ételeink és italaink savképző vagy lúgosító tulajdonsága,amit figyelmen kívül hagynak.

A történet kezdő része, csak kattints a link-re ITT >>>

A történet előző része, csak kattints a link-re ITT >>>

A történet következő része, csak kattints a link-re ITT >>>

A pH Csoda fogyás című könyv alapján haladok a programban.
A pH Csoda Fogyás című könyvből fényképezett oldalak.
A pH Csoda Fogyás című könyvből kivett tartalmak.

Dr Robert O.Young-ot, a szerzőt, személyesen ismerem,
2015 Júniusban találkoztam Vele New York városában tartott előadásán.

Gyere térjél vissza máskor is, mindig fogsz találni érdekességet.
Kérhetném tőled azt, hogy hagyj üzenetet, véleményt
majd ITT a posztom végén.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük