Manhattan hid

By on 2017.05.07.

Manhattan híd, felfüggesztett híd a Keleti folyón, amely összeköti a  Manhattan délkeleti részét a Brooklyn nyugati részével.

Kattints a videóra itt!

A Manhattan híd újabb, mint a Brooklyn híd és a Williamsburg híd, amelyek az East river-t ( Keleti folyót) körülölelik, és gyakran a Brooklyn híd közelsége miatt alternatív útvonallá válik. A Manhattan híd, amely 6,855 láb (2,089 méter) hosszú, kétszintes autópályából áll, négy sávval a tetején és három alsó sávban, amelyek irányváltásra irányulnak, ha szükségesek a forgalom átadásához. Az autók mellett a híd négy metróvonalat, egy gyalogos sávot és egy különálló bicikliút is tartalmaz. Közel 80.000 jármű és több mint 320.000 ember használja (tömegközlekedéssel) minden nap.

Az építkezés 1901-ben kezdődött a hídon, a New York-i Hidak Tanszék igazgatója, Gustav Lindenthal megbízottja és az R.S. főmérnök által. A hídszerkezet alapja a deflektion elmélet, ami új koncepció volt abban az időben, amelyet Joseph Melan fejlesztett ki, és a Leon Moisseiff főmérnököt alkalmazta a hídon történő használatára. Ennek a tervnek a költsége -, az anyagi – és építési ideje többe került, mint tervezve volt. A híd hivatalosan 1909. december 31-én nyílt meg a forgalom részére. Az 1940-es felújítások a jelentősen megkopott  szerkezet miatt történtek, a metróvonatok voltak  részben a kopásért felelősek. További felújításokat végeztek 1978-ban. A Manhattan-híd filmekben szerepel, rendszeres javításokon és utólagos fejlesztésen ment keresztül, és továbbra is New York város egyik legkedveltebb  és leghíresebb hídja marad.

Saját fotóm

Amikor megérkeztem Amerikába, akkor Brooklyn- ba laktam és Manhattan- be jártam dolgozni, utána pedig Queens -be. Így naponta kétszer volt részem ebben a csodálatos látványban. Soha nem tudtam betelni vele. 2012- ben viszont Queens- be költöztem és utána ritkán utaztam ezen a metróvonalon. Most a Botanikus kertből jövet készítettem ezt a rövid videót, mivel a Q vonaton utaztam a Prospect parki megállótól a Lexington  Ave 63 -as utcai megállóig, ahol átszálltam az F vonatra. Sajnos rövid lett a videó, mivel a telefonom memóriáját lemerítettem ott a Botanikus kertben. Legközelebb, ha arra utazom, akkor hosszabb, vagyis a hídon végig menő videót készítek.

Saját fotóm

A történet 2. része itt található, csak kattints a link-re ITT >>>

Remélem tetszett az írásom, így legalább tudod te is élvezni a
város adta erőt, pompát, lüktetést, csodát, vagy esetleg gyönyörűségét, valamint tudsz velem turistáskodni virtuálisan.
Gyere térjél vissza máskor is, mindig fogsz találni érdekességet.
Kérhetném tőled azt, hogy hagyj üzenetet, véleményt
majd ITT  a posztom végén.
Üdvözöllek!
Várlak újra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük