Hudson Yards 7 vonat

By on 2017.04.09.

Üdvözöllek a 34- es utcai Hudson Yards állomásnál.

Ez egy állomás, ami a manhattani West Side részeként épült és a 7 vonat vonalát bővítették ezzel a  végállomással. A másik végállomás az Queens – ben, vagyis Flushing – ban található.

Kattints a videóra itt!

Az állomást eredetileg a város a megpályázott 2012-es Nyári Olimpiai Játékokra hozta volna létre. Valamint a Nyári Olimpiai Játékok megnyitó napján adták volna át, de Londont választották az Olimpia megrendezésének helyszínéül. Több időpontja is volt az állomás  megnyitójának, de mindig elhalasztották különböző felmerült problémák miatt. Például mozgólépcső és a lift hibái miatt, vagy a  tűzjelző és biztonsági rendszerek nem működtek rendesen.

Ez egy fontos napja a New York város történelmében, mivel ez az első új metró állomás több mint 25 éve után.  A 7 vasútvonal meghosszabbították egy 1,5 mérföldnyi területtel és így Manhattan bővült egy csillogó, új létesítménnyel, mely a metróhálózat leghosszabb mozgólépcsőjét és első ferde liftjét tartalmazza. Ez csak nyolc évet vett igénybe, valamint a költsége $ 2.42 milliárd lett.

Metróhálózat leghosszabb mozgólépcsője

2015.09.13.-án nyitották meg a nagyközönség részére. Bill de Blasio, New York város Polgármestere

Bloomberg a volt polgármester is határozottan támogatta a projektet.

Bloomberg meglátta a lehetőséget a város számára, és ment és intézte, hogy megvalósuljon ez az új állomás. Személyes kapcsolat is kialakult, mert volt két hatalmas alagútfúró gép, amelyek szükségesek voltak, hogy ez az egész álom megvalósuljon. Bloomberg kérte a munkásokat, hogy nevezzék el lányairól a két gépet. Így  Emma és Georgina néven dolgozott tovább a két gép. Látható ezzel a személyes történettel is, hogy Bloomberg mennyire a szívén viselte a dolgot. Erről a megnyitó ünnepségen tett említést Bill de Blasio az új polgármester, aki megörökölte ezt a project -et. New York Állam kormányzója, Andrew Cuomo, aki szintén nem szereti problémás utazást, szintén támogatta a project- et.

Andrew Cuomo, New York Állam kormányzója

Miután megnyitották az állomást, utána egy héttel én is végig utaztam a 7 vonat vonalát, és kiszálltam megnézni az állomást. Az igaz, hogy nem mentem fel a felszínre, így most tettem meg ezt a lépést. Nagyon tetszett, hogy még mindig új állapotában láthattam, csillogósan, fénylőn, tisztán. Nagy segítség az utazóknak, főleg akik Queens- ből járnak be Manhattan- be dolgozni. Naponta tömegek utaznak ezen a vonalon. Én onnan gyorsan értem Queens – be, körülbelül 30 percet vett igénybe, bár az expresz vonattal utaztam, de a másik vonattal sem sokkal több időt vesz igényben. Többször fogok majd arra járni, mivel rengeteg látnivaló van és még nem láttam.

A történet 2. része itt található, csak kattints a link-re ITT >>>

A történet 3. része itt található, csak kattints a link-re ITT >>>

 

Remélem tetszett az írásom, így legalább tudod te is élvezni a
város adta erőt, pompát, lüktetést, csodát, vagy esetleg gyönyörűségét, valamint tudsz velem turistáskodni virtuálisan.
Gyere térjél vissza máskor is, mindig fogsz találni érdekességet.
Kérhetném tőled azt, hogy hagyj üzenetet, véleményt
majd ITT a posztom végén.
Üdvözöllek!
Várlak újra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük