Gettysburg,USA

By on 2021.09.28.

Úgy hozta a sors, hogy 2014 Karácsonyát Harrisburg városában, Pennsylvania államban tölthettem barátoknál. Így Ők vittek el Gettysburg városába, hogy lássam ezt a fontos helyét az Amerikai történelemnek.

Karacsány 2014
Karacsány 2014

Gettysburg az egy kerülete és Adams megye megyeszékhelye az Egyesült Államokban, Pennsylvania államban. Hires a gettysburgi csataról (1863) és Abraham Lincoln elnök beszédéről. A 2010 -es népszámlálás óta a város lakossága 7620 fő volt.

Kattints a videóra itt!

Gettysburg város a Nemzeti csatatérről ismert, amely az 1863-as polgárháború fordulópontja volt. Ma Gettysburg része a Nemzeti Katonai Park. A parkhoz tartozik még a polgárháborús leleteket bemutató gettysburgi Múzeum és Látogatóközpont, valamint a Nemzeti Temető, ahol egy emlékmű jelképezi Abraham Lincoln 1863 -as ott létét .


Nemzeti Katonai Park

A csatát 1863. július 1–3 -án Gettysburg városában és környékén vívták meg az Unió és a Szövetség erői az amerikai polgárháború idején. A csatában George Meade vezérőrnagy, Potomac hadserege legyőzte Robert E. Lee szövetségi tábornok észak -virginiai hadseregének támadásait, megállítva Lee északi invázióját. Az egész amerikai polgárháború legtöbb áldozata itt volt, valamint gyakran a háború fordulópontjaként írják le az Unió döntő győzelme miatt és a Vicksburg ostromát is eldöntötte.


Abraham Lincoln

1863. November 19 -én Abraham Lincoln elnök a gettysburgi Nemzeti Temető felavatási ceremóniáján megtisztelte az elesett uniós katonákat és újra meghatározta a háború célját a történelmi gettysburgi beszédében.

A következő rész itt található, csak kattints a link-re ITT >>>

Gyere térjél vissza máskor is, mindig fogsz találni érdekességet.Kérhetném tőled azt, hogy hagyj üzenetet, véleményt majd ITT a posztom végén.
Üdvözöllek!
Várlak újra!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük