Forbes listáján fent lenni

By on 2017.06.19.

Amikor az ÁLOM valóra válik és folyatódik a történet!

Dr. John Farber

John Farber régóta elnöke az ICC Társaságnak, a cég világszerte  kereskedik alapvető és speciális vegyi anyagokkal, műanyagokkal és gyógyszeripar termékekkel.

Ő indította el a céget 1952-ben, mint egy vegyi kereskedelmi részleget az apósa Textil export-import cégében, amit Leslie Kleyman Corporation néven ismertek.

Az ÁLOM útjára indul és valósággá válik.

 John Farber családja Romániát elhagyta 1948 – ban, miután az apja üzletét államosították a második világháborút követően. Ami az Egyesült Factory nevet viselte, és  lakkokat és festékeket forgalmazott. John Farber először Izraelbe utazott, rövid időt töltött ott és dolgozott is. Utána magánéleti változások miatt az útja New York-ba vezetett, ahol folytatta a már megkezdett  tanulmányait, és a kémia doktori címet szerezte meg a Polytechnic Institute of Brooklyn nevű intézetben. Az 1990-es években vásárolta vissza apja régi romániai gyárát.

Dr. John Farber középen áll

Az Amerikai Álom!

A külföldön született Amerikai állampolgárok 400 – as  Forbes listája!

(American Dreams: Foreign-Born Members Of The Forbes 400)

2, George Soros, Hungary, $20 milliárd

8, Thomas Peterffy, Hungary, $6.4 milliárd

15, Steven Udvar-Hazy, Hungary, $3.4 milliárd

31, John Farber, Romania, $2 milliárd

Csak 20 személyt sikerült betenni a Forbes 400 listájára 2011-ben. Néhányan a felvételt nagyon nagy örömmel fogadta, vagy nem szívesen vannak fent a listán. Egyáltalán nem fogadta örömmel, mivel nem szívesen jelenik meg nyilvánosan, sőt nem a Forbes 400- as listáján, Ő pedig a 92 éves John Farber (2017), mindig igyekezett kimaradni a sorból.

John Farber, aki  Temesváron született, és  képzett vegyész, a legnagyobb részvényese ICC Industries -nek, az egyik legnagyobb speciális vegyipari vállalat az USA -ban. Az  ICC egyike a legnagyobb magánkézben lévő vállalat az országban, rangsorban a 148 -as  helyen áll Forbes Zártkörű Listáján 2012-ben. A cég 3 milliárd $- t értékesít. A cég irodái az Egyesült Államokban, Európában, a Közel-Keleten és Ázsiában találhatok. Még annak ellenére is, hogy a cége nagy méretű, mégsem hagyott szinte semmi nyomot a sajtóban.

Ma még mindig tartja a kapcsolatot a hazájában lévő és az  ICC Industries leányvállalataként ismert, S. Azur  céggel. Amit az apja, Eugene Farber alapított  1923-ban, ami temesvári székhelyű cég. Az egyik legnagyobb festék és lakk gyártók voltak Romániában 1948 előtt.Újra privatizálták 1999-ben, amikor az ICC Industries visszavásárolta a többségi érdekeltséget.

Az ICC cégnek 37% -os részesedése van a Frutarom Industries nevű izraeli társaságban, ami jegyzett társaság a Londoni Stock Exchange -ben. Több mint 30.000 terméke és 14.000 ügyféllel rendelkezik és 140 országban a Frutarom. Az egyike a tíz vezető gyártóknak a világon, ami ízeket és speciális összetevőket gyárt. John Farber felesége Maya Farber és lánya Sandra Farber  is az  Igazgatóságban ülnek a  Frutarom Industries – ben.

A történet első része itt található, csak kattints a link-re ITT >>>

Remélem tetszett az írásom, így legalább tudod te is élvezni a
város adta erőt, pompát, lüktetést, csodát, vagy esetleg gyönyörűségét, valamint tudsz velem turistáskodni virtuálisan.

Igaz most valaki életét meséltem el röviden, találsz több Love Story- t, ha kalandozol itt az oldalamon.  

Gyere térjél vissza máskor is, mindig fogsz találni érdekességet.

Kérhetném tőled azt, hogy hagyj üzenetet, véleményt
majd ITT a posztom végén.

Üdvözöllek!
Várlak újra!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük