Ünnepi Fény és pompa

By on 2017.04.24.

Meghívlak egy kis Karácsonyi Ünnepi sétára a  Fifth Avenue- ra.

Kattints a videóra!

Mivel én is végig sétáltam a  Fifth Avenue-n barátaimmal a Szent Patrick katedrálistól a Trump Tower- ig, ami már az 57 utca. Tehát mondhatni, hogy vége a Fifth Avenue- nak. Onnan a Central parkba tudsz besétálni és ott elkalandozhatsz egy kicsit.

Találsz pár érdekes dolgot a videóban látott kirakatokról, azok tulajdonosairól.

A Saks Fifth Avenue

A Saks Fifth Avenue -n, 1867-ben Andrew Saks által alapított üzlet, mely 1902-ben New York-ba lett bejegyezve, mint a Saks & Company. Saks 1912-ben halt meg. Majd 1923-ban a Saks & Co. egyesült a Gimbel Brothers, Inc. társasággal, amely Horace Saks unokatestvérének a tulajdonában volt, vagyis Bernard Gimbel külön autonóm leányvállalataként volt ismert. Így 1924. szeptember 15-én Horace Saks és Bernard Gimbel megnyitották a Saks Fifth Avenue üzletet New York City-ben, a St.Patrich székesegyháztól délre, a Rockefeller Centerrel szemben. Az építészek Starrett & van Vleck voltak, akik egy  klasszicizáló homlokzatot fejlesztettek ki. A Saks Fifth Avenue egy amerikai luxus áruház, mely Észak-Amerika legrégebbi kereskedelmi vállalata. A híres üzlet a 611 Fifth Avenue található.

Versace üzlet

A Gianni Versace által 1978-ban alapított ruházati birodalom nem ér véget 1997-es meggyilkolásával. Tovább folytatta a Versace márkát a nővére, Donatella. A Versace divatház védelmét a két diva, mint Madonna és J.Lo.is magáénak tekinti. Ők a Versace divat-előretekintő ikonjai. A ruhákon kívül a Versace aranyozott címere is megtalálható az igen bátor mintázatú étkészleteken,  konyhai kiegészítőkön, valamint poharakon, csészéken, melyeket Olaszországban gyártanak.Versace klasszikus illatú parfümjei is forgalomba vannak. A híres üzlet a 647 Fifth Ave található.

Dolce & Gabbana üzlet

A Dolce & Gabbana egy luxus olasz divatház, melyet 1985-ben alapított két olasz divattervező, Domenico Dolce és Stefano Gabbana. 1985-ben mutatták be az első női kollekciójukat Milánóban, ahol egy évvel később az üzletük is megnyitották.
1988-ban elindították a leopárdos vonalat, 1989-ben pedig fehérneműt és úszó ruhákat  terveztek. A Dolce & Gabbana 1990-ben kezdte exportálni termékeit Japánba és más országba, például az USA-ba, ahol saját üzletet alapítottak 1990-ben. 1992-ben ugyanabban az évben mutatták be a férfi ruházatot és elindították az első parfümjüket, a Dolce & Gabbana-t. A híres üzlet a 717 Fifth Avenue található.

Ermenegildo Zegna

Az Ermenegildo Zegna olasz luxus divatház, amely férfi ruházatot és kiegészítőket gyárt, világ egyik legnagyobb forgalmazója. 1910-ben alapították, amikor Ermenegildo megvásárolta apja textil szövőszékét, ma a Zegna család negyedik generációja vezeti az üzletet, és továbbra is családi tulajdonban van. A férfi öltönyöket is gyártanak saját címkével ellátva, valamint a Gucci, Yves Saint Laurent, Dunhill és Tom Ford divatházak részére is. A Zegna a világ egyik legnagyobb világméretű finom szövet gyártójának számít, (évente 2,3 millió méter készítenek). Valamint a gyapjútermelés javításának előmozdításában is nagy szerepük van. A híres üzlet a 663 Fifth Avenue található.

 Harry Winston üzlet

Harry Winston (1896. március 1. – 1978. december 28.) amerikai ékszerész volt. 1958-ban adományozta a “Hope Diamond-t “a Smithsonian Intézetnek, miután egy évtizedig birtokolta.

45 karátos, kék drágakő

A világ legnagyobb múzeumi, oktatási és kutatási komplexuma.

A portugál gyémántot a Smithsonian-nak is forgalmazta 1963-ban. A Winston a világ leghíresebb ékszerészei közé tartozott, a közönség számára jól ismert. Amikor meghalt, Winston két fia, Ronald és Bruce,  egy évtizedes harcba kezdett bele a cég irányítása miatt. Majd 2000-ben, Ronald és az új üzleti partner, a Fenway Partners, megvásárolta Bruce részét a cégből 54,1 millió dollárért A híres üzlet a 701 Fifth Avenue található.

Ralph Lauren üzlete

Ralph Lauren a Fifth Avenue lévő üzletét, ami az 55-i utca közelében van, idén Májusban bezárja (2017).

A történet 2. része itt található, csak kattints a link-re ITT >>>
Remélem tetszett az írásom, így legalább tudod te is élvezni a
város adta erőt, pompát, lüktetést, csodát, vagy esetleg gyönyörűségét, valamint tudsz velem turistáskodni virtuálisan.
Gyere térjél vissza máskor is, mindig fogsz találni érdekességet.
Kérhetném tőled azt, hogy hagyj üzenetet, véleményt
majd ITT a posztom végén.
Üdvözöllek!
Várlak újra!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük