Személyiségtípusok: Szangvinikus

By on 2017.10.24.

Most egy érdekes témáról szeretnék pár mondatot írni.
A téma pedig a személyiségtípusok.
 

Nagyon fontos lenne tudni ezekről a személyiségtípusokról, kicsit megismerni a jellemző vonásokat, mert sok problémától meg tudja óvni az embert az élete során. Legfőképpen, ha emberekkel van kapcsolatban magán célból, vagy üzleti célból. Pár évvel ezelőtt olvastam egy könyvet a személyiségtípusokról és a könyv végén teszt is volt, megcsináltam.
Az eredmény pedig 50% -ban MELANKOLIKUS és  
50% -ban FLEGMATIKUS vagyok.
A  könyv címe és a szerzői:
Persze személyes tapasztalattal is rendelkezem, hogy milyen nehéz együtt élni egy másik személyiségtípussal, aki akkor a társam volt, és SZANGVINIKUS volt.
Annyit csak az egészről, olyan közel álltunk egymáshoz, mint Makó Jeruzsálemhez. Ezért is fontos alap információval rendelkezni, mert így nem ér olyan nagy meglepetés ha az üzleti partner más személyiségtípusba  tartozik. Persze azért is fontos, mert tudunk megfelelően hozzáigazodni a különbséghez.
Üzleti szemmel:
  • A szangvinikusoktól ne várjuk el, hogy csöndben legyenek!
  • A Kolerikusoktól ne várjuk el a türelmet!
  • A Melankolikustól ne várjuk el, hogy társaságban vezető szerepet töltsenek be!
  • A Flegmatikus típus pedig nehéz motiválni, vagy valamilyen cselekvésre indítani. 
 
Hippokratész vérmérsékleti típusait a következőképpen jellemezhetjük.
 

Szangvinikus típus
Gyenge fogékonyság, de nagyfokú impulzivitás.Lobbanékony, érzelmei gyorsan keletkeznek, a viselkedésre intenzíven hatnak, de nem tartósak.
Az extrovertált | A beszédes | Az optimista
A szangvinikusok jókedvű, magabiztos és optimista emberek. Szeretnek énekelni zuhanyozás közben, levélíráskor pedig minden mondat végére felkiáltójelet tesznek! Minden közeli barátjuknak becenevet adnak. Általában a bulik hangadóiként ismerik őket. Munkahelyén a szangvinikus lelkesít és motivál másokat a feladat elvégzésére.
Erősségek
Nagyon vonzó személyiségük van, az emberek lebzselnek körülöttük. Jól mesélnek és soha nem fogynak ki a szavakból. Ők a ” buli “ a bulikban! Jó humorérzékük van és imádnak emberek előtt lenni. Nagyon is kimutatják érzelmeiket. Sok minden érdekli őket. Őszinték és hiszékenyek. Szeretnek önkéntes munkákat vállalni. Mindig valami új fajta időtöltést találnak ki, kreatívak, színesek. Mindig jó benyomást keltenek és mutatós kezdeteket szeretnek alkotni a rájuk bízott programoknak. Lelkesek és szeretik az embereket.
Sikeresen rávesznek másokat arra, hogy csatlakozzanak hozzájuk. Imádják a bókokat és a spontán dolgokat.  Nem haragtartók és nagyon rövid idő elteltével kérnek bocsánatot.
Gyengeségek
Hajlamosak arra, hogy a körülményeik irányítsák az életüket. Túloznak és soha nem fogynak ki a szavakból. Nem emlékeznek az emberek neveire, de végtelenségig tudnak beszélni triviális dolgokról. Önteltek és naivak. Könnyen haragra gerjednek és nagyon hangosak. Van, akiknek túl boldognak, felszínesnek tűnnek. Nyugtalanok, nem lehet rájuk számítani és a jelenért élnek. Munkakerülők, inkább beszélnek, mint dolgoznak. Megfeledkeznek kötelezettségeikről és szervezetlenek. Érzelmek alapján döntenek és könnyen elvonható a figyelmük. Nehéz nekik befejezni azt, amit elkezdtek és könnyen elvesztik magabiztosságukat.
Nem terveznek a jövőre.
Utálják az egyedüllétet és kiakadnak, ha nem lehetnek a figyelem központjában. Hajtanak a népszerűségre és az elismerésre. Beszélgetésekben dominálják a többieket, beleszólnak és nem figyelnek arra, amit a másik mond. Szeretnek mások helyett válaszolni. Többször ismétlik a történeteiket és a vicceiket. Nagyon jól tudnak mentegetőzni. Párkapcsolatokban a barátságosságuk félreérthető,
komolyabb érdeklődésnek tűnhet.
 A történet első része itt található, csak kattints a link-re ITT >>>
A történet 2. része itt található, csak kattints a link-re ITT >>>
A történet 3. része itt található, csak kattints a link-re ITT >>>
és a következő része itt található, csak kattints a link-re ITT >>>

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük