Személyiségtípusok: Melankolikus

By on 2017.10.24.

Most egy érdekes témáról szeretnék pár mondatot írni.
A téma a személyiségtípusok.
Nagyon fontos lenne tudni ezekről a személyiségtípusokról, kicsit megismerni a jellemző vonásokat, mert sok problémától meg tudja óvni az embert az élete során. Legfőképpen, ha emberekkel van kapcsolatban magán célból,vagy üzleti célból. Pár évvel ezelőtt olvastam egy könyvet  a személyiségtípusokról és a könyv végén a teszt is volt, megcsináltam.
Az eredmény pedig 50% -ban MELANKOLIKUS és  
50% -ban FLEGMATIKUS vagyok.
A  könyv címe és a szerzői :
Üzleti szemmel:
  • A szangvinikusoktól ne várjuk el, hogy csöndben legyenek!
  • A Kolerikusoktól ne várjuk el a türelmet!
  • A Melankolikustólne várjuk el,hogy társaságban vezető szerepet töltsenek be!
  • A Flegmatikus típus pedig nehéz motiválni, vagy valamilyen cselekvésre indítani. 
Melankolikus típus
Erős fogékonyság, de kisfokú impulzivitás. Lassan keletkező, de erős érzelmek, a cselekvésre azonban nincsenek ösztönző hatással.
Az introvertált | A Gondolkodó | A Pesszimista
A szó eredeti jelentése: szomorú, búskomor, mélabús, de értelmezése mára elmélkedő, mélyen gondolkodóra változott. A melankolikusokat nagymértékű gondosság, komolyság jellemzi. Szeretnek magukban lenni, kedvelik a csendet. Nagyon érzelem-orientáltak, érzelmeik vagy az eksztázisig emelhetik, vagy a kétségbeesésbe taszíthatják őket.
Szeretnek időt szánni arra, hogy több oldalról közelíthessenek meg egy dolgot. Szívesen csatlakoznak másokhoz, nem rámenősek,azt szeretik, ha mások kezdeményeznek irányukba. Munkahelyén a melankolikus a jó minőségről és kreatív megoldásokról gondoskodik.
Erősségek
A melankolikus emberekre jellemző az éleslátás, az érzékenység és a lelkiismeretesség. Nagyon intenzívek, komolyak és elszántak. Géniusz hajlamuk van, tehetségesek és kreatívak. Filozofikusak és idealisták. Minden formában értékelik, élvezik a szépséget. Nagyon hűségesek, mások felé érzékenyek és jól kommunikálnak. Önfeláldozók, precízek és elemző típusúak. Munkájukban pedánsak, jól szervezik meg a dolgaikat és van önfegyelmük.
Halk szavú, kellemes emberek, akik általában tehetségesek a művészetekben, a költészetben és a zene területén. Magasra állítják a mércét és kitartóak. Szeretik magukat időbeosztáshoz tartani. Spórolósak és szeretik a rendet. Könnyen felismerik a problémákat, következetlenségeket és kreatív megoldást találnak rájuk. Szeretik a táblázatokat, képleteket, illusztrációkat.Befejezik, amit elkezdenek.Teljesen jól érzik magukat a háttérben, nem szeretik magukra vonni a figyelmet.Hűséges barátok, és figyelnek arra, amit a másik mond. Másokkal mélyen együtt éreznek.
Gyengeségek
A melankolikusok gyakran rosszkedvűek és depressziósak. Hajlamosak a gyenge énképre és önmarcangolásra. Magukkal vannak elfoglalva, sokat álmodoznak. Nehezükre esik másoknak megbocsátani és múltból származó fájdalmakat elfelejteni. Csak a tökéletessel tudnak megelégedni, emiatt nagyon nehéz megfelelni nekik. Sokszor éreznek bűntudatot semmiségek miatt. Van, amikor úgy érzik mások nem szeretik őket és hajlamosak azt hinni, hogy mindenféle betegséget elkaphatnak.
Nagyon óvatosak a barátkozásban, a tökéletes társat keresik. Maguk alatt vannak, ha felfedeznek magukban vagy másban valami tökéletlenséget, fogyatékosságot. Nem kezdeményeznek, túl sok időt töltenek a gondolkodással. Az érzelmeik meghatározzák a munkájuk minőségét. Nagy szükségük van biztatásra, elfogadásra. Szociálisan bizonytalanok, visszahúzódóak és távolságtartóak. Nehezen lehet velük ismerkedni,mert nagyon zárkózottak. Nehezen fogadnak el bókokat. Hajlamosak arra, hogy másokat kritizáljanak. Bosszúállók, ellenszenvesek is lehetnek.
Tele vannak ellentmondásokkal.
 A történet első része itt található, csak kattints a link-re ITT >>>
A történet 2. része itt található, csak kattints a link-re ITT >>>
A történet 3. része itt található, csak kattints a link-re ITT >>>
és a következő része itt található, csak kattints a link-re ITT >>>

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük