Személyiségtípusok: Kolerikus

By on 2017.10.24.

Most egy érdekes témáról szeretnék pár mondatot írni.
A téma a személyiségtípusok.
Nagyon fontos lenne tudni ezekről a személyiségtípusokról,kicsit megismerni a jellemző vonásokat,mert sok problémától meg tudja óvni az embert az élete során. Legfőképpen, ha emberekkel van kapcsolatban magán célból,vagy üzleti célból. Pár évvel ezelőtt olvastam egy könyvet  a személyiségtípusokról és a könyv végén a teszt is volt, megcsináltam.
Az eredmény pedig 50% -ban MELANKOLIKUS és  
50% -ban FLEGMATIKUSvagyok.
A  könyv címe és a szerzői:
 
 
 
Üzleti szemmel:
  • A szangvinikusoktól ne várjuk el, hogy csöndben legyenek!
  • A Kolerikusoktól ne várjuk el a türelmet!
  • A Melankolikustól ne várjuk el,hogy társaságban vezető szerepet töltsenek be!
  • A Flegmatikus típus pedig nehéz motiválni, vagy valamilyen cselekvésre indítani. 
Kolerikus típus
Erős fogékonyság és nagyfokú impulzivitás. Érzelmei erősek és tartósak, a személyiséget cselekvésre ösztönzik.
Az extrovertált | A tevékenykedő | Az optimista
Az elnevezés a kole (epe, harag) szóból származik. A középkorban használták, mivel az epét tekintették a testben a harag kiindulópontjának. Bár ez a személyiségtípus hirtelen haragú, lobbanékony, mégis úgy lehetne legjobban jellemezni, hogy felkészült és fegyelmezett.
Általában erős motivációja van, magától kezd bele dolgokba és keményen dolgozik. A kolerikusok túlteszik magukat az életből fakadó nehézségeken és közben sokat teljesítenek. Munkahelyén a kolerikus legyőzi az akadályokat és sikeresen elvégzi a feladatokat.
Erősségek
Határozottak, magabiztosak, bátrak.Nagyon tevékenyek. Született vezetők és ami a szívükön, az a szájukon. Megbízhatóak és felelősségtudóak, soha nem halasztanak dolgokat. Kemény fából faragták őket és kitartóak. Kitűznek célokat és el is érik azokat. Dinamikusak, aktívak és ösztönös szükségük van a változásra. Az igazságtalanságokat muszáj nekik rendbe hozni.
Függetlenek és nem könnyen csüggednek el. Nem érzelmiek. Árad belőlük a magabiztosság és nincs, amit nem tudnának vezetni. Dolgoznak a csapat érdekeiért, sikeréért. Általában jól látják a helyzetet és kápráztatóak a vészhelyzetekben. A dolgokat egészében szokták látni és gyorsan bele is vágnak. Céltudatosak és szervezetek. Mindig gyakorlati megoldásokat keresnek és jól tudják szétosztani a munkákat. Mindenkit mozgásba perdítenek és imádják a kihívásokat.
Gyengeségek
Türelmetlenek és váratlanul dühbe gurulhatnak. Játsszák a főnököt és nehezen tudnak másokat biztatni. Érzéketlenek és átgázolnak másokon, pláne amikor feszültek. Éles nyelvűek. Kapcsolatok helyett tennivalókra összpontosítanak. Akkor se hajlandók feladni egy vitát, amikor veszítenek. Nehezen lazulnak és nagyon erősen lépnek fel. Rugalmatlanok és nem tolerálják a hibákat. Mindig sietnek. Gorombákés udvariatlanok is lehetnek. Manipulálják az embereket saját hasznukra.
Utálják a könnyeket és érzelmességet. Valójában életük különböző területei közül az érzelmeik alakultak ki legkevésbé.Untatja őket a triviális információ. Nem szeretnek részleteken gondolkozni ezért néha eszeveszett döntéseket hoznak. Másokkal szemben magas elvárásaik vannak.
„A cél szentesíti az eszközt” szabály szerint élnek! 
A munkájuk istenükké válhat, csak azért élnek. Végtelen hűséget követelnek barátaiktól, beosztottjaiktól. Párkapcsolatokban hajlamosak a másikat dominálni és nagyon féltékenyek.
Nehezen ismerik el hogy hibáztak és aligha kérnek bocsánatot. Úgy érzik, ők tudnak legjobban döntéseket hozni, emiatt mindenki helyett döntenek. Azt is gondolják, hogy mindent jobban csinálnak, mint mások, ezért maguk oldják meg. Úgy érzik, nincs szükségük sok barátra.
 A történet első része itt található, csak kattints a link-re ITT >>>
A történet 2. része itt található, csak kattints a link-re ITT >>>
A történet 3. része itt található, csak kattints a link-re ITT >>>
és a következő része itt található, csak kattints a link-re ITT >>>
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük