Indián Pow wow

By on 2019.02.25.

Shinnecock indián fesztivál

KATTINTS A VIDEÓRA!

New York, Long island 2009

A keleti parton, vagyis New York – Long Island-i Southampton-ban a Shinnecock Indián rezervátumban van az egyik legnagyobb amerikai indián gyűlés. Ahol a natív dobcsoportok és a táncosok több mint 50 ezer dolláros nyereményért versenyeznek. Ez a Shinnecock indián Powwow .

Long Island New York

Amerika egész részéről több mint 100 indián művész, kézműves és élelmiszer-kereskedő érkezik ide. Ez a pár nap gazdag kultúrában,valamint a kulturális oktatás lehetőségében is bővelkedik. Hiszen minden régióból származó indián képviselők rendelkezésre állnak, hogy bemutassák és megoszthassák történeteiket mindenkivel, aki megkérdezi őket. Persze az érdeklődök nagyon kíváncsiak és fantasztikus élményt jelent ez a fajta fesztivál.

“Örökké hálásak vagyunk, azoknak akik ezt a hagyományt ünneplik, legfőképp a veteránjainknak, akik védelmezik ezt a jellegű életet és tartják a tradíciót.”

Nekem is volt lehetőségem hogy egy ilyen különleges eseményen részt vegyek 2009 – ben. Egy egész napot töltöttem Southampton-ban barátok társaságában és ámulva- bámulva néztem a fellépő táncosokat és a művészi kézműves tárgyaikat, persze kipróbáltunk pár indián ételt is. Teljesen feltöltődve, kinyúlva, fáradtan tértem haza és tele élményekkel, amit soha nem felejtek el.

2019-ben a 71- dik Pow wow következik

“Minden évben ahogy közelgő Pow wow ünneplés izgalmával feltöltődünk,akkor emlékezünk arra is, hogy másoknak is hálásnak kell lennünk. Köszönjük vendégeinknek, hogy évente csatlakoztak hozzánk.”

“Továbbra is szép utad legyen. “

Remélem tetszett az írásom, így legalább tudod te is élvezni a
város adta erőt, pompát, lüktetést, csodát, vagy esetleg gyönyörűségét,
valamint tudsz velem turistáskodni virtuálisan.
Gyere térjél vissza máskor is, mindig fogsz találni érdekességet.

Kérhetném tőled azt, hogy hagyj üzenetet, véleményt
majd a posztom végén.

Üdvözöllek!
Várlak újra!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük