Sesame Street és az Emmy díjas író

By on 2017.04.17.

 Emmy díjas íróval találkozni New York- ban

Judith Brichta által sikerült megismernem egy Emmy díjas írót. Akit Lou G. Bergernek hívnak. Olvastam a két gyerekkönyvét is. A felesége Lillian Berger, aki általános iskolai tanár. Lillian volt az unokahúga Judith Brichta férjének, akit John Brichtanak hívtak.

Lillian Berger a feleség Lou G. Bergernek, Judith Brichta

Lou G. Berger, nagyon kellemes beszélgető társ, igen szórakozott, olyan igazi művészlélek. Még a légynek sem ártana. Nagyon megfontolt, nem igazán döntés képes, el tud motyogni dolgok felett, úgy hogy régen meg kellett volna oldani és nem történt semmi sem. Két gyermekük van, egy lány és  egy fiú. Akik Kaliforniában élnek és hasonló a szakmájuk, mint az apjuknak, vagyis művészek.

85.-i éves születésnapi vacsora, Judith Brichta,Lou G. Berger

Lou G. Berger

Lou G. Berger (született: Brooklyn, New York, 1950 Augusztus 21.-én) Korábbi vezető írója volt a  “Sesame Street” híres TV sorozatnak. Berger egyike volt a két írónak, aki segítette elindítani “Reading Rainbow “című sorozatot az 1980- as években, valamint együtt írt  Judy Freudberg  a főműsoridős különleges “The Street We Live On”, amelyet Emmy díjra jelöltek, ami kintlévősége a Gyermek Programnak.

Judy Freudberg

Berger írta a szövegeket a különleges dalhoz a  “The Street I Live On- hoz”. Amelyet szintén jelölték a Primetime Emmy-re. Lou Berger  LaGuardia középiskolában végzett, majd a Hofstra Egyetemre járt és a Wisconsin-Madison Egyetemere is. Szintén írt a “Nickelodeon’s Pinwheel “és a “Hocus Focus” TV sorozatba.

1989-ben kezdte írni a Sesame Street sorozatba, majd vezető írója lett 1997-ben, ezt a pozíciót tartja 2008- ig,akkor elhagyja Sesame Street sorozatot.

Írt egy könyvet is, a címe Around the Corner on Sesame Street, valamint felügyelő producer és alkalmanként írt a The Wubbulous World of Dr. Seuss  sorozatnak, segített kidolgozni Big Bag sorozatot is.

2008-ban megjelent gyerekkönyve The Elephant Wish, majd Dream dog

 

Írásai

Sesame Street (1989-2008)

Sesame Street Stays Up Late

Big Bag (író, sorozat fejlesztés)

The Wubbulous World of Dr. Seuss

Episode 106: The Simplifier

The Street We Live On (együtt Judy Freudberg)

“The Street I Live On” – szöveg

   

Sesame Street néven jött létre az Egyesült Államokban a “Sesame Workshop” által, korábbi neve pedig “the Children’s Television Workshop” volt. A premiere 1969 November 10. volt.

A történet 2. része itt található, csak kattints a link-re ITT >>>

Remélem tetszett az írásom, így legalább tudod te is élvezni a
 város adta erőt, pompát, lüktetést, csodát, vagy esetleg gyönyörűségét, valamint tudsz velem turistáskodni virtuálisan. Láthatod, hogy egy Emmy díjas íróval is találkozhatsz New York- ban. Azért ez sem mindennapos dolog.  

Gyere térjél vissza máskor is, mindig fogsz találni érdekességet.

Kérhetném tőled azt, hogy hagyj üzenetet, véleményt
majd ITT a posztom végén.

Üdvözöllek!
Várlak újra!


2 comments on “Sesame Street és az Emmy díjas író

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük