Hógolyózni volna jó

By on 2017.01.07.

Kattints a videóra itt!

Eddig megúsztuk a nagy téli hideget (2017.01.08.), tehát nem panaszkodhatunk, de most tegnap óta sarkvidéki eredetű hideg csapott le ránk. A mínuszok röpködnek keményen, valamint reggel óta folyamatosan esik a hó. Bár ezt az időt jövő keddig tudjuk élvezni, főleg a meleg szobából kifelé nézve. Utána melegszik az idő és a mínuszokból pluszok lesznek. Választani lehetne, akkor maradnék a plusz fokoknál.

Mióta itt élek többször volt igen kemény telünk, sőt az is előfordult, hogy 2010 – ben olyan nagy hó volt, amit életemben nem láttam még. New York városa kb.3 napos lezárásával járt, sőt este 10 -től reggelig kijárási tilalom volt. A térdemig ért a hó, amikor kiléptem az utcára, persze pár perc után vissza is léptem a házba.

A 2014- es tél hosszú volt, még március utolsó napjaiban havat kaptunk a Jó Istentől és a tavasz sokkal később jött. Mondhatom azt is, hogy nem is jött, hanem rögtön a nyári meleg tört ránk.

A 2015 – ös tél is New York város lezárásával járt, sőt este 11- től reggelig kijárási tilalom volt, hogy kevesebb ember életét veszélyeztesse a Város vezetése és New York Állam Kormányzója. Mivel mindenki otthon marad, akkor nem kell a Mentők – Tűzoltók és egyéb speciális alakulatokat kivezényelni. A Metro rendszert is leállították.

2016 Januárban egy napos hóvihar csapott le a városra. Legalább 30 cm-es hó esett le igen rövid idő alatt és a legfurcsább az volt, hogy a következő nap estéjére nyoma sem volt a hónak.

Szívesen hógolyóznék valakivel, aki vállalná ezt a mulatságot.

Remélem tetszett az írásom, így legalább tudod te is élvezni a város adta erőt, pompát, lüktetést, csodát, vagy esetleg gyönyörűségét, valamint tudsz velem turistáskodni virtuálisan.

Gyere térjél vissza máskor is, mindig fogsz találni érdekességet.

Kérhetném tőled azt, hogy hagyj üzenetet, véleményt majd a posztom végén.

Üdvözöllek!
Várlak újra!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük