Hinta Palinta a Stefánián

By on 2021.08.01.

Hintázás közben

Kattints a videóra itt!

Hinta Palinta

Stefánia sétány

A park arculata teljesen megújult 2020-ban. Új ösvényeket építettek, szabadtéri fitneszeszközöket telepítettek, hintapadokon pihenhetünk és lecserélték a kandelábereket. A játszótér régi tölcsérforgóját felújították, és az a helyén maradt, ahogy megújult a Lidice-emlékmű is.

A hintapadon

Én az egyik hintapadokon hintáztam a hétvégén. Pár hete fedeztem fel, hogy van hinta a parkba és elterveztem, hogy ki fogom próbálni még idén. Nem volt könnyű feladat,mert amikor arra jártam mindig foglalt volt. Nagyon nagy kedvence ez a hintapad a szegedieknek.

Stefánia sétány

A parki sétány a gyöngykavics helyett könnyebben fenntartható, műgyantás kötőanyagú, vízáteresztő kavicsburkolatot kapott. Kerékpártámaszokat, padokat és hulladékgyűjtőket is elhelyeztek. A közbiztonságot térfigyelő kamerák növelik a biztonságot.

A Zöld város projekt részeként megújult a Stefánia közlekedési infrastruktúrája is. Átépítették a Stefánia parkja melletti kiemelt szegélyt, a múzeumnál lévő trolimegállót és a színháznál a Vaszy Viktor térről az úton átvezető gyalogátkelőhely védőszigetét. A Stefániáról a múzeum épülete mögött létrehozott parkolóba hajthatnak be az intézmény dolgozói.

Gyere térjél vissza máskor is, mindig fogsz találni érdekességet.   Kérhetném tőled azt, hogy hagyj üzenetet, véleményt majd ITT a posztom végén.

  Üdvözöllek!
Várlak újra!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük