Broadway a Bika és én

By on 2017.10.03.

” Charging Bull ” a Broadway végén

Hosszú séta után a Broadway végén a Bikába botlottam. Nagyon meleg, párás idő volt és így is tömegek fotózták. Igazán nem tudtam  CSAK BIKÁS fotót készíteni, mivel a turisták sorban álltak, főleg a hátsója volt nagyon körbevéve emberekkel. Már a tökei fényesek, úgy mint SALAMON tökei, amik szintén fénylenek. Persze az összeállításom is a hátsó részre fókuszált.

A Broadway és a Bleecker street sarkáról indultam, keresztül a Canal street- en, utána a City Hall és parkja, majd a Wall street és rálátás a One WTC épületeire, majd a vég a BIKA lett. Onnan a következő túra lehetett volna a Battery park és a South Sea Ferry, valamint áthajózás Staten Island -ra

Fearless gir – Rettenthetetlen lány

A „Fearless Girl” szobra állandó otthont talál a New York-i tőzsdénél.

 “Get out of my space” than “Here’s looking at you, kid.”

Az üzenet valójában Arturo Di Modica szobrásztól érkezett, aki létrehozta a “Charging Bull” közel 30 évvel ezelőtt.  Tömören, velősen ez a lényege

“Kifelé a helyemről”, mint hogy itt nézzelek, kölyök”.

Arturo Di Modica (1941. január 26. – 2021. február 19.) olasz származású amerikai szobrász, széles körben ismert A Bika szobráról, amelyet 1989. december 15-én hagyott a New York-i tőzsdén kívül ajándékként Az Egyesült Államoknak. Di Modica 1999-ben megkapta az Ellis-szigeti kitüntetést. 2018-ban Anthony Haden Guest művészeti író idézte Di Modicát, aki leírta a Charging Bull motivációját:

“Az volt a célom, hogy megmutassam az embereknek, hogy ha valamit megakarnak tenni egy pillanat alatt, meg tudják azt csinálni,még akkor is,ha a dolgok nagyon rosszak. Azt akartam mondani ezzel, hogy erősnek kell lenni.”

Ez csak a saját véleményem. A rettenthetetlen lányt a “Fearless Girl” nem kifejezetten ide kellett volna tenni. A Bika egy különleges jelenség, magában sokkal jobban mutat, hatásosabb.

Nekem ez az érzésem, amikor ott állok a bika bronz szobra előtt. Várom a matadort, de nem jön.

Hála az égnek.

Remélem tetszett az írásom, így legalább tudod te is élvezni a
város adta erőt, pompát, lüktetést, csodát, vagy esetleg gyönyörűségét, valamint tudsz velem turistáskodni virtuálisan.
Gyere térjél vissza máskor is, mindig fogsz találni érdekességet.
Kérhetném tőled azt, hogy hagyj üzenetet, véleményt
majd ITT a posztom végén.
Üdvözöllek!
Várlak újra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük