Az Én választásom/Lúgosítás-Savtalanítás

By on 2023.01.18.

A savasodás nem csak a savak károsító hatása miatt okozhat problémát, hanem a savas környezetet előnyben részesítő kórokozók miatt is. Ezek ellen csakis savtalanítással, hidratálással, pH lúgosítással tudunk védekezni.

Dr Robert O. Young

A hidratálással megtisztítjuk szervezetünket a korábban elraktározódott savaktól, melyek e nélkül újabb problémákat okozhatnának. Fontos tehát, hogy a savtalanítás folyamata mellett kellő folyadékot fogyasztani! Az ajánlott mennyiség legalább egy liter 20 testsúlykilónként. Amikor valaki “csak” savtalanítani akar, általában rengeteg olyan zöldséget fogyaszt, melyek lúgosítanak.

Amikor valaki “csak” savtalanítani akar, általában rengeteg olyan zöldséget fogyaszt, melyek lúgosítanak.

Azonban azt már kevesen tudják, hogy a komolyabb eredmények elérése érdekében ezekből napi több kilóra is szükség lehet!

Ha azon vagyunk, hogy megállítsuk szervezetünkben a mérgek szaporodását, minél több nyers, friss zöldséget és a korábban említett folyadékmennyiséget el kell fogyasztani. Ez azonban még korántsem biztosíték arra, hogy a savasodás folyamatát vissza is tudjuk fordítani. A lúgosítás, savtalanítás nem csak életmódbeli változásból, vagy új készítmények fogyasztásából áll – kizárólag együtt vezethet eredményre!

Életmód változtatás a savtalanítás érdekében!

Fontos, hogy étkezéseink során olyan magas ásványi anyag tartalmú zöldségeket, gyümölcsöket fogyasszunk, aminek lehetőség szerint alacsony a cukortartalma. Természetesen mindezek mellett nem szabad megfeledkezni a vízhiányos állapot megelőzéséről, a megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztásáról sem!

Amikor szervezetünk figyelmeztető jelet küld az agyunknak éhségérzetünkkel kapcsolatban, általában félreértjük azt és elkezdünk nassolni. Ebben az estben legtöbbször leginkább nem szilárd tápanyagra van szükségünk, hanem folyadékháztartásunk kíván utánpótlást.

Valódi savtalanítást olyasfajta zöldségek megemelt szintű bevitelével érhetünk el, melyek önmagukban is lúgosító hatásúak, bár ezekből komolyabb probléma fennállása esetén napi egy-két, esetleg ennél több kilóra is szükség lehet.

Javasolt a főétkezések között – amikor azt érzi, hogy megéhezett -, inkább egy pohár tiszta vizet inni, és ha még 5-10 perc múlva is azt érzi, hogy éhes, valami lúgosító zöldséget vagy gyümölcsfélét enni.

Arra is érdemes figyelnünk, hogy nem várhatjuk el szervezetünktől, hogy megfelelő energia bevitel mellett, henyéléssel érje el a kívánt hatást! A mozgás része az egészséges lúgosító életmódnak. A rendszeres, nem megerőltető mozgás fokozza a vérkeringést, és ezáltal a lerakódott, megbúvó mérgek és savak hamarabb és könnyebben távoznak testünkből.

Célszerű naponta egy 15-20 perces sétát tenni kellemes, de nem is túl nyugalmas tempóban. Ezáltal megmozgatja elmacskásodott izmait, a fokozott oxigénbevitellel mellett pedig sejtjei nem pazarolják az energiát a tejsav termelésre.

A történet következő része, csak kattints a link-re ITT >>>

Dr Robert O.Young-ot, a szerzőt, személyesen ismerem, 2015 Júniusban találkoztam Vele New York városában tartott előadásán.

Persze ha többet szeretne megtudni a tökéletesen egészséges (pH) életről, olvassa el – a pH-csoda, – a pH-csoda felülvizsgált és frissített változatát, – a pH csoda a fogyásért, – a pH csoda a cukorbetegségért, – a Vissza az Egészség Házába I. és II. könyvet, – a pH-csoda a rák ellen, – a pH-csoda férfiaknak és nőknek, hogy csak néhányat említsünk Dr. Robert O. Young könyvei közül.

Gyere térjél vissza máskor is, mindig fogsz találni érdekességet.   
  Kérhetném tőled azt, hogy hagyj üzenetet, véleményt
   majd ITT a posztom végén.  


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük