Amikor a szerelem elkezdődik

By on 2017.06.20.

Ezzel a mondattal zártam a soraimat az előző részben   →  Elkezdődik a közös élet, sok szenvedéssel, küzdelemmel, barátságban, egymás mellet éléssel, ami 10 évig tartott.

Judith az édesanyjával közreműködve  megnyitotta a saját  üzleti vállalkozását, ami egy ruhaüzlet, vagyis egy butik volt a Madison Ave 69 utca környékén, amit 80 éves koráig vitt. A neve egyszerűen csak “Judith Import” volt, mivel Európából szerezték be az árut. Főleg Páris, Bécs és később Berlin volt az úti céljuk. New York városában pedig saját varrónőjük átalakította, ha szükség volt a változtatásra. Nagyon jól ment az üzlet, rengeteg gazdag vevővel  rendelkezett, nagyon értett a divathoz és jól tudta irányítani a dolgokat.

Amikor én megismertem 2011- ben többször előfordult, hogy régi ügyfelek keresték telefonon. Mivel igazi üzletasszony volt nem vallotta be, hogy az üzlet már nem megy, inkább beszerezte a kérdéses árut a Bolton′s üzletből és nagy nyereséggel tovább adta nekik. Az édesanyja a haláláig ott volt vele, 84 éves korában igen rövid idő alatt halt meg, akkor Judith 60 -as éveinek a legelején volt. Az anyukája volt a mindene és így vele elvesztette a legjobb barátnőjét is.

A férje Judith- nak nem volt karrierista, úgy emlékszem kétkezi munkás volt, nem vágyott saját üzletre, vagy egyéb kihívásra. Judith anyukája nagyon nem szerette a vejét, és nem tetszését ki is fejezte. Azért azt nem akarta, hogy elváljanak, tehát nem bántotta a lányát miatta. Így hagyta amikor valami kialakult valaki mással a házasság 10- ik évében.

Egyszer csak felborult minden, vége lett a csendes együtt élésnek és kezdődött az izgalmas élet, mert megismerkedett a NAGY Ő – vel. Az anyukája tudomást szerzett róla, de soha nem árulta el, sőt segítette a titkos találkákat. Judith ekkor már 39 éves és a férfi az életében 14 évvel volt idősebb tőle. Elkezdődött a kettős élet, a bujkálás, hazudozás, az állandó szervezés a szerelemért. Égett a tűz köztük, forrt a levegő, bizsergett a vérük. Mind a ketten kapcsolatban voltak, nem akartak kilépni belőle, SZERETŐK voltak és ez nagyon megfelelt nekik. Judith -ot kérdeztem, hogy miért nem vált el és házasodtak össze, a válasz pedig az volt, mert SZERETŐNEK A LEGJOBB volt, de nem volt alkalmas FÉRJNEK.

Mivel sokat járt Európába, így volt lehetőség a randevúkra is, mint Bécs, vagy Párizs. New York – ban legtöbbször péntekenként, amikor a férje kártyázni járt, akkor történtek a légyottok. Judith részére ez nagy kihívás volt, rengeteg szervezést igényelt, és persze sok -sok hazugságot, füllentést a család és a férje irányába. Ez a kapcsolat kitartott a szerető haláláig, aki 2010- ben halt meg 95 éves korában. Azért ne szaladjunk annyira előre a történetben.

Bécs
Párizs
New York

Mesélte, hogy megtörtént olyan is többször, hogy egy helyen nyaraltak ők és a férje. Például  Szent Martin szigetén, sőt egy szállodában laktak, valamint egy emeleten is.

Szent Martin sziget

A 60- as években vásárolták a férjével közösen a vidéki házukat Mahopac- en, alkalmas hely volt a hosszú hétvégékre, ahol sokszor a szerető is megjelent. Rengeteg party-t tartottak, mivel kialakult egy igen jó társaság, valamint a két férfi ismerte egymást, tehát nem volt furcsa a party-n való részt vételnek.

Mahopac, NY

Sőt sokat járt Judith Miami- ba is, mert a barátnak ott volt nyaralója. Az üzlet egy jó alibi volt részére, nem gondolta senki sem, hogy mi folyik a háttérben. Bár ő titkolta a testvére és a rokonok előtt. A halálos ágyánál mondta nekem az egyik unokahúga, hogy ők tudták az igazságot, de nem akartak kellemetlen helyzetbe kerülni és diszkréten kezelték az ügyet.

Miami, Fl

Azért is maradt így ezen a fokon a kapcsolat, mert a barátja az életben nem volt egy kedves ember, hanem zsugori, önző, magának való volt, valamint nem volt gáláns sem. Az ágyon kívül nem igazán jöttek jól ki, sokat veszekedtek, marakodtak, sőt meg is csalta Judith -ot. Gyermeket nem akart tőle és megelégedett a testi kapcsolattal.

A férje 2000- ben súlyos beteg lett, így Judith gondoskodott róla és akkor jött rá arra, hogy nem akarja elveszíteni, sőt beleszeretett. Küzdött érte, megtett mindent, hogy ne hagyja magára és a szeretővel a kapcsolat akkora már igen hűvös volt. Kihűlt a nagy láng, nem marad szikrája sem. A férj 84 éves korában, 2001 -ben meghalt. Itt hagyta Judith- ot, hogy csökkentse fájdalmát többet jár Bécsbe, már nem csak az üzlet miatt, hanem a rokonok miatt is.

Ekkor kezdődik egy álom, amit valóra akar váltani, mivel ő Osztrák állampolgár így ez később sikerül is. Az álom pedig egy lakás Bécs belvárosában, ezért küzdött.

Eltelik 10 év nyugalomban, igaz ekkor már közelebb van  a 80 -hoz, mint a 70- hez. A baráttal tartja a kapcsolatot, de ez már csak barátság, vagy inkább segítség nyújtás, mivel idős úrrá vált és szükség van 24 órás ellátásra. Judith kerítette mindig az ápoló személyzetet, ő maga pedig a beszerzést, hivatalos intézkedést intézte neki. Nyugdíjba vonul 80 évesen 2008- ban. Bezárta a butikját, visszaadta a bérleti jogot.

Majd 2009- ben sikerül a nagy álom, lakást vesz Bécsben és elkezdi azt berendezni, sőt sok időt ott tölt. Hanyagolva New York városát, valamint a  zsörtölődő, morgó barátot.  A barát 2010- ben meghal, akkor Judith épp Bécsben van.

Sajnos rövid ideig tudja élvezni a bécsi lakását, mivel baleset éri ott, fenékre esik, hazarepül és három hét után derül ki, hogy csigolya összeroppanást szenvedett el. Ezzel a balesettel véget ér egy életszakasz és kezdődik egy nehéz időszak, ami hét évig tart.

Judith halálával fejeződik be a történet.
2017. Február 13- án délután fél háromkor itt hagyta a földi életet.


A történet első része itt található, csak kattints a link-re ITT >>>
A történet 2. része itt található, csak kattints a link-re ITT >>>
A történet 3. része itt található, csak kattints a link-re ITT >>>
A történet vége, itt található, csak kattints a link-re ITT >>>
A történet vége után egy rész, csak kattints a link-re ITT >>>

Tehát itt a vége, fuss elvéle, de legalább is olvasd el az összes történetet. Biztos vagyok benne, hogy igen érdekes élettörténetet hallhattál, vagyis olvashattál.

Várlak máskor is, térjél vissza, találkozzunk legalább itt  virtuálisan.

Kérhetném tőled azt, hogy hagyj üzenetet, véleményt
majd ITT  a posztom végén.

Üdvözöllek
Ágnes


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük