Fifth Avenue és a Divatházak

By on 2017.10.23.

Fifth Ave – Én

 

A Nagy Divatházak!
 Louis Vuitton, Channel, Miu Miu, Coach, Prada   …  Én

és a Madison Avenue, 5 Avenue, Rockefeller Center , Saint Patrich templom!

Fifth Avenue, röviden 5 AVE

New York Manhattan városrészének egyik fő ütőere.  A Hudson folyóval és az East folyóval párhuzamosan haladva nagyjából két egyforma, keleti és nyugati oldalra osztja Manhattant. Habár folytatódik Bronxba is,de jellemzően manhattani utcaként tekintenek rá. Ez a világ egyik legdrágább utcája. Joseph Winston Herbert Hopkins alapította. Eredetileg keskenyebb volt, a Central Parktól délre eső részét 1908-ban szélesítették ki, hogy elbírja a növekvő forgalmat.

Az Ötödik sugárút a keresztben haladó utcák számozásának 0 pontja, az utcáknak a Fifth Avenue-tól keletre illetve nyugatra eső részeit külön nevezik meg. Például Keleti 42. utca és Nyugati 42. utca (East 42nd Street, West 42nd Street), a házszámozás az utcákban a Fifth Avenue-tól jobbra és balra emelkedik, általában a házak számától függetlenül sugárutanként 100-at emelkedik. Az utca – hasonlóan a legtöbb manhattani utcához – egyirányú, a forgalom déli irányban halad rajta.

Az Ötödik sugárút délen a Washington Square Park északi oldalán kezdődik, a Greenwich Village-en, a Midtown-on és az Upper East Side-on keresztül éri el Harlem-et, majd a legvége Bronx-ban van.

Rockefeller Center

New York tizenkilenc toronyházból álló épületegyüttese, amely Manhattan középső részén helyezkedik el. A megközelítőleg 89 000 m² területen lévő épületegyüttes nevét 1931-ben az építtető John D. Rockefeller Jr.-ról kapta, területét a 48. és az 51. utca, valamint a Ötödik sugárút és a Hatodik sugárút (Avenue of the Americas) határolja.

A Rockefeller Center neves irodaházairól és a területén lévő képzőművészeti alkotásokról ismert. Egyik nevezetessége a 70 emeletes felhőkarcolója, a 259 méter magas Comcast Building (“30 Rock”) turistalátványosságként is szerepel. Egyben New York legmagasabb épületei közé tartozik, de ugyanitt található a világ talán leghíresebb korcsolyapályája is. A  „The Rink at Rockefeller Center”, amely előtt a nevezetes Prométheusz-szobor áll. Ugyanitt állítják fel a Rockefeller Center fenyőfáját is, amelynek fényeit az éppen hivatalban lévő polgármester gyújtja meg, és mivel ezt az NBC élőben közvetíti, így az eseménynek több százmillió nézője van.

A 10 legjobban elismert Divatház

  • 10. ARMANI
  • 9. FENDI
  • 8. HOUSE OF VERSACE
  • 7. BURBERRY   (egy brit vállalat, Audrey Hepburn az egyik legismertebb figurája)
  • 6. RALPH LAUREN
  • 5. CHANEL
  • 4. PRADA
  • 3. HERMES
  • 2. GUCCI
  • 1. LOUIS VUITTON
Louis Vuitton

 

Channel – Gucci

Pár nevet még felsorolok:
Dolce & Gabbana
Salvatore Ferragamo
Vera Wang
Hugo Boss
Calvin Klein
Stuart Weitzman
Tommy Hilfiger
Jimmy Choo
Michael Kors

 

A kedvenc divattervezőm Giovanni Maria “Gianni” Versace

Kendall Jenner – Gigi Hadid
Jártam a Versace üzletben a Fifth Ave.
Giovanni Maria “Gianni” Versace ; (1946. december 2. – 1997. július 15.) olasz divattervező és alapítója a Versace-nek, a nemzetközi divatháznak, amely kiegészítőket, illatanyagokat, sminkeket, lakberendezési tárgyakat és ruházat. Jelmezeket is tervezett színházhoz és filmekhez.
 
 
Remélem tetszett az írásom, így legalább tudod te is élvezni a
város adta erőt, pompát, lüktetést, csodát, vagy esetleg gyönyörűségét, valamint tudsz velem turistáskodni virtuálisan.
 
Gyere térjél vissza máskor is, mindig fogsz találni érdekességet.
 
Kérhetném tőled azt, hogy hagyj üzenetet, véleményt
majd ITT a posztom végén.
Üdvözöllek!
Várlak újra!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük