Pápai-Apostoli Palota

By on 2022.11.20.

A városka neve Castel Gandolfo.

Rómától 25 kilométerre található. A település egyes területei a Vatikánhoz tartoznak. Ami egy 135 hektáros épületegyüttes, beleértve a fő 17. századi villát, egy csillagvizsgálót és egy parasztházat 75 hektáros mezőgazdasági területtel. Évszázadokon át a Pápa, a katolikus egyház vezetőjének nyári rezidenciájaként és nyaralóhelyeként szolgált, és a Pápai Palota egyik ingatlanaként extraterritoriális státuszt kapott. Az Albano-tóra néz.


Pápai Palota

A kert Domitianus római császár rezidenciáját foglalják el. A palotát Carlo Maderno svájci-olasz építész tervezte VIII. Orbán pápának. Azóta utódainak mintegy fele nyári rezidenciának és nyaralóhelynek használja az ingatlanokat, kivéve az 1870 és 1929 közötti éveket, amikor a pápák, Olaszországgal a területi követelések miatt vitázott, nem hagyták el Vatikánvárost. XI. Pius pápa modernizáltatta a létesítményeket, és 1934-ben kezdte újra használni a menedékhelyet. Az 1929-es lateráni szerződés értelmében a palota és a szomszédos Villa Barberini, amelyet XI. Pius pápa adott a komplexumhoz, a Szentszék területén kívüli tulajdona.


VIII. Orbán pápának tervezve

XI. Pius pápa modernizálta

XII. Piusz pápa a palotában halt meg 1958-ban, csakúgy, mint VI. Pál pápa 1978-ban. II. János Pál pápa úszómedencét építtetett a palotában, amit egyesek kritizáltak. A paparazzik kihasználták az alkalmat, rendszeresen lefényképezték .


XII. Piusz pápa a palotában halt meg

VI. Pál pápa is a palotában halt meg

II.János Pál pápa úszómedencét építtetett

A II. világháború alatt ismeretlen számú zsidó menekült szállt meg a palotában a Szentszék védelme alatt. Sokan használták a helyet a szövetségesek 1944-es bombázásai alatt menedékhelynek , bár egyik támadásban több mint 500 ember halt meg.

XVI. Benedek pápa 2013. február 28-án repült a palotába, március 23-án ebédre csatlakozott Ferenc pápa is, majd május 2-án tért vissza Vatikánvárosba. Ferenc pápa még kétszer meglátogatta az ingatlant, de soha nem maradt éjszakára. 2013 júniusában Ferenc bejelentette, hogy nem tölti a nyarat Castel Gandolfóban, mint sok elődje, hanem július 14-én oda vezeti az Angelust. Benedek nyugdíjas korában 2015-ben Ferenc meghívására kéthetes nyaralásra használta.


XVI. Benedek pápa
Ferenc pápa

A főépület, a Pápai Palota 2016 októbere óta múzeumként működik.


Castel Gandolfo

2016. október 21-én a palotát szerkezeti változtatások nélkül megnyitották a nagyközönség számára. Arra a kérdésre, hogy az épületből ismét pápai lakás lesz-e, Castel Gandolfo polgármestere, Milvia Monachesi azt mondta: “az a tény, hogy a palota ma múzeum, megnehezíti a jövőbeni pápai rezidencia visszaállítását. ”

Események Castel Gandolfoban

  • A város védőszentje, Szent Sebestyén, a fesztivál szeptember első hétvégéjén tartják,bár ennek a szentnek az ünnepét január 20-án jegyezték be a naptárban, a fesztivál a tó feletti tűzijátékkal zárul.
  • A falu május utolsó vasárnapján ünneplik Szent Pált és Szent Máriát.
  • A helyi piacot pénteken délelőtt tartják.
  • Őszibarack Fesztivál, július utolsó vasárnapján szervezett kulturális, szórakoztató és sporteseményekkel.
  • ” Premio Città di Castel Gandolfo/ Castel Gandolfo város díja “ , olyan személyeket, és egyesületeket tüntetnek ki, akik tesznek a városért és a jobb életminőségért a kultúra, a sport vagy az emberi tudás területén.
  • Castel Gandolfo 2007-ben alapított fotópályázat megtartása.

folytatás következik

Ez a történet idetartozik, csak kattints a link-re ITT >>>

A történet előző része itt található, csak kattints a link-re ITT >>>


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük