Személyiségtípusok: Flegmatikus

By on 2017.10.24.

Most egy érdekes témáról szeretnék pár mondatot írni.
A téma a személyiségtípusok.

 UGYE ???????

Nagyon fontos lenne tudni ezekről a személyiségtípusokról, kicsit megismerni a jellemző vonásokat, mert sok problémától meg tudja óvni az embert az élete során. Legfőképpen, ha emberekkel van kapcsolatban magán célból, vagy üzleti célból. Pár évvel ezelőtt olvastam egy könyvet a személyiségtípusokról és a könyv végén a teszt is volt, megcsináltam.
 
Az eredmény pedig 50% -ban MELANKOLIKUS és  
50% -ban FLEGMATIKUS vagyok.
A  könyv címe és a szerzői :
Üzleti szemmel:
    • A szangvinikusoktól ne várjuk el, hogy csöndben legyenek!
    • A Kolerikusoktól ne várjuk el a türelmet!
    • A Melankolikustól ne várjuk el, hogy társaságban vezető szerepet töltsenek be!
  • A Flegmatikus típus pedig nehéz motiválni, vagy valamilyen cselekvésre indítani. 
Flegmatikus típus
Gyenge fogékonyság és kisfokú impulzivitás.Érzelmei lassan keletkeznek, nem túl erősek, a viselkedést nem befolyásolják.
A megfigyelő | A pesszimista
A flegmatikus ember nyugodt, higgadt és gyakran látszik érzelem nélkülinek. Nagyon nehéz motiválni, vagy valamilyen cselekvésre indítani. Szeret olyan dolgokat csinálni, amik nem vesznek túl sok energiát igénybe, pl. olvasás, tv nézés, keresztrejtvény fejtés. Pozitívak és nyugodtak a legmelegebb helyzetekben is. Passzívan szociálisak, mert sokkal jobban szeretik az embereket figyelni, mint aktívan részt venni egy beszélgetésben. A munkahelyen az együttműködésükről híresek.
Erősségek
A flegmatikusok diplomatikus emberek; stresszhelyzetekben jó és kívánatos a jelenlétük. Könnyedek és rokonszenvesek. Sok fajta
emberrel jól kijönnek. Kompetensek, folytonosak és ezen túl tehetségesek adminisztratív feladatokban. Csendesek, nyugodtak, lazák és kiegyensúlyozottak. Együttérzők, kedvesek és jók a közbenjárásban és béketartásban. Nyomás alatt jól teljesítenek. Beszélgetés közben figyelnek a másikra. Szeretik a legegyszerűbb, legkönnyebb megoldásokat megtalálni.
Jó emberismerők és általában sok barátjuk van. Türelmesek és elfogadóak. Nagyon száraz a humoruk és könnyű velük lenni. Természetesek és szemérmesek.
Gyengeségek
A flegmatikusok gyengesége az, hogy sokszor nincs motivációjuk, lusták és fásultak. Nehezen döntenek és hajlamosak az önzésre. Mivel jellemző rájuk a hanyagság, elképzelhető, hogy “nemtörődömnek”, hidegnek tűnnek és úgy érezzük, hogy nem vagyunk nekik szimpatikusak. Időnként lehet, hogy túl sokat nézik a tévét és inkább a szemlélői, mintsem résztvevői az élet dolgainak. Kerülik a konfrontálást és van amikor a békesség érdekében olyan kompromisszumokat kötnek, amiket igazából nem tudnak hosszú távon vállalni. Passzívan lázadók, kizárják azt, ami nem tetszik. Lehetnek lehangolóak, félősek és határozatlanok.
Kerülik a felelősségeket és túl visszafogottak. Önigazolóak és nem szeretnek célokat kitűzni maguknak. Utálják, ha rá vannak valamire kényszerítve. Ellenzik a változást és semlegesek mások terveivel szemben. Szeretnek másokat bírálni,cikizni és éles nyelvűek is lehetnek. Nehezen lehet őket megismerni, mert nem sebezhetők, elrejtik érzelmeiket és kerülik a nehéz helyzeteket. Mindig a legsimább, legkevésbé energiaigényes
utat választják.
A történet első része itt található, csak kattints a link-re ITT >>>
A történet 2.része itt található, csak kattints a link-re ITT >>>
A történet  3. része itt található, csak kattints a link-re ITT >>>
és következő része itt található, csak kattints a link-re ITT >>>

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük