A Top of the Rock / Rockefeller Plaza

By on 2023.06.11.

Gyönyörködjünk New York City 360 fokos kilátásában.

Kattints a videóra!

A Top of the Rock három szintű beltéri és kültéri kilátója lenyűgöző, akadálytalan kilátást nyújt a városra. A keletre, nyugatra, északra és délre néző teraszokkal a Top of the Rock panorámás látványosságai NYC tökéletes kilátójává teszik. A 30 Rockefeller Plaza 70 emeletének csúcsán ez az egyik legjobb tennivaló New Yorkban.

A 69-70 emeletének csúcsán jártam 2018 -ban,ez az egyik legjobb tennivaló New Yorkban és nem szabad kihagyni.
Bár vannak újabb kilátók,amiket szintén meg kell nézni.

Itt a lista
1., Freedom Tower
2., Az Edge
3., SUMMIT One Vanderbilt
4., A Vessel


Freedom Tower

1., A One World Trade Center, más néven One World Trade, One WTC, és a kezdeti tervezési szakaszokban korábban Freedom Tower néven volt az újjáépített World Trade Center komplexum főépülete.

Freedom tower / A One World Obszervatóriumot 2015. május 29-én nyitották meg. Itt voltam kétszer fent,az első látogatásom az kora délután órában volt, úgy 1 óra környékén. A második látogatásom az késő este volt,zárás előtt 2-3 órával.


Az Edge

2., Az Edge a nyugati félteke legmagasabb kültéri kilátója, “égbolt fedélzete”, amely a 30 Hudson Yards szám alatt található, egyedülálló kialakítással. A levegőben van felfüggesztve, így olyan érzést kelt, mintha az égen lebegne az ember, 360 fokos kilátással, amelyet sehol máshol nem kaphat meg az ember.

Az utolsó emeletek környékén járt az építkezés,amikor láttam.


SUMMIT One Vanderbilt

3.,A Midtown Manhattan legmagasabb felhőkarcolójának tetején
A SUMMIT One Vanderbilt a művészet, a technológia, az építészet és az izgalom elemeit ötvözi, hogy a New York-i „kilátó” koncepcióját teljesen új magasságokba emelje.

Az épületet már a tizedik emelet környékéig húzhatták fel,amikor láttam.


A Vessel

4.,A Vessel a Hudson Yards Felújítási Projekt részeként épült építmény és látogatói attrakció Manhattanben. A Thomas Heatherwick brit tervező tervei alapján épített, kidolgozott, méhsejtszerű építmény 16 szintes, 154 lépcsőből, 2500 lépcsőből és 80 lépcsőfokból áll, amelyeken a látogatók felmászhatnak. A Hudson Yards Public Square fő jellemzője.

Az építkezés már a végéhez közeledett,amikor láttam.

A Vessel története, Az Öngyilkosságok!

2020. február 1-jén egy 19 éves férfi kiugrott az épület hatodik emeletéről, és meghalt, valószínűleg ez volt az első ilyen incidens.
2020. december 22-én egy 24 éves nő leugrott a szerkezet tetejéről, és szintén meghalt.
Kevesebb mint egy hónappal később, 2021. január 11-én egy 21 éves férfi ugrott ki a Vesselb
ől.

A harmadik haláleset után a szerkezet határozatlan időre bezárt, miközben a kapcsolt cégek szakértőkkel konzultáltak az öngyilkosságok megelőzésének stratégiájáról.
A környező negyedek lakói öngyilkosság-megelőzési szakértőt fogadtak, aki háló beépítését vagy az üvegsorompók megemelését javasolta.Azonban végül nem történt változás.


A Vesselt 2021 májusának végén nyitották meg újra, de minden látogatónak legalább egy másik személlyel kellett lennie fent.

Két hónappal később, 2021. július 29-én egy 14 éves fiú ugrott a halálba, miközben a családjával volt.A negyedik haláleset után a Vesselt ismét határozatlan időre bezárták.

Stephen Ross elmondta, hogy fontolgatja a szerkezet végleges bezárását.
2022 augusztusára a Hudson Yards tisztviselői a Vessel körüli biztonsági hálókat tesztelték, hogy előkészítsék a szerkezet esetleges újranyitását.Miután minden szinten teljes magasságú acélhálót szereltek fel, a sajtó 2024 elején arról számolt be, hogy a Vessel még 2024-ben újra megnyílik, bár a legfelső szint zárva marad.

Gyere térjél vissza máskor is, mindig fogsz találni érdekességet.
Kérhetném tőled azt, hogy hagyj üzenetet, véleményt
majd ITT a posztom végén.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük