Tribeca kikötője

By on 2017.10.03.

Üdvözöllek!

A 25-ös Pier-nél, ez Tribeca újonnan felújított nyilvános kikötője. Professzionális strandröplabda pálya, valamint Mini Golf várja az érdeklődőket, pihenésre vágyókat. A Beach street felől is megközelíthető.

Ez egy hangulatos, nyugodt partszakasz. A kilátás fantasztikus a Freedom toronyra, vagyis minden akadály kizárva, mivel ott van az orrunk előtt, valamint  zöldterület  jobbra – balra és a folyó susogása. A távolban pedig a Liberty szobort lehet látni.

Történelmi hajó 25 – ös kikötőben Tribeca- ban, a neve  Lilac.

A Lilac egy 173 láb hosszú, 1933-as úszóbázis, amely különböző eszközöket, műszereket szállított, valamint fenntartotta a bójákat az Egyesült Államok parti őrségének. 1972-ben leszerelték, jelenleg a nonprofit Lilac “Preservation Project” tulajdonában van. Ez a hajó Amerika egyetlen túlélő gőzzel működő úszóbázisa. A Lilac szerepel a Nemzeti Történelmi helyek nyilvántartásában, és jogosult a nemzeti történelmi helyszín posztra.

Kattints a videókra!

Kattints a videókra!

Annyira tetszik ez kialakított pihenő partszakasz, akár napozni is lehet, a kilátás fantasztikus és még horgászni is lehet. A fák árnyékában meghúzódva, vagy a napon süttetve magamat élvezni a szabadságot, mert olyan érzésem volt amikor arra jártam. Teljesen véletlenül fedeztem fel ezt a kincset ebben a nagy városban. Turisták nem igazán látogatják ezt a vidéket, csak ha erre tévednek. Nagyon közel van a Freedom toronyhoz, vagyis One WTC épületéhez.

A történet 2. része itt található, csak kattints a link-re ITT >>>
Remélem tetszett az írásom, így legalább tudod te is élvezni a
város adta erőt, pompát, lüktetést, csodát, vagy esetleg gyönyörűségét, valamint tudsz velem turistáskodni virtuálisan.
Gyere térjél vissza máskor is, mindig fogsz találni érdekességet.
Kérhetném tőled azt, hogy hagyj üzenetet, véleményt
majd ITT a posztom végén.
Üdvözöllek!
Várlak újra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük