Met Opera Nyári HD Fesztivál

By on 2016.12.11.

Ingyenes Szabadtéri MET nyári rendezvény.

A Metropolitan Opera egy vibráló otthona a legkreatívabb és tehetséges énekesek, karmesterek, zeneszerzők, zenészek, színpadi rendezők, tervezők, vizuális művészek, koreográfusok, táncosok számára a világ minden tájáról. Gregor József is tagja volt a MET Operaháznak, aki Magyarország egyik leghíresebb, szeretettebb opera énekese volt.

Lincoln Center Plaza előtti tér
Lincoln Center Plaza előtti tér

 Kattints rá a videóra itt!

Ezekből az operákból tudtunk választani 2012 nyarán, azért tettem be ide ezt a videót, hogy rövid betekintésed legyen, hogy mit láthatunk a nagy kivetítőn. Látod, hogy mennyire értékes program ez is a nyárra.

MET Nyári HD Fesztivál

Tíz népszerű produkció a Met Live in HD  film-színházi sorozatában, egy hatalmas képernyőn jelenik meg a Lincoln Center Plaza előtti téren. Kezdés Július vége és Augusztusi zárás.

Az Elvarázsolt Sziget,” The Enchanted Island”

Plácido Domingo, Luca Pisaroni,
David Daniels, Luca Pisaroni,

Az Elvarázsolt Sziget egy pasticcio (utánzat) zenéje különböző barokk zeneszerzők által lett kidolgozva, köztük Georg Friedrich Händel, Antonio Vivaldi, valamint Jean-Philippe Rameau. Jeremy Sams írta  a szöveget William Shakespeare  A Vihar és A Szentivánéji álom szerzeménye alapján. Julian Crouch és Phelim McDermott hozta létre ezt a Metropolitan Opera előadást 2011 December 31-én, Live in HD sorozatban 2012 -ben a Lincol Center előtti szabad téren lett előadva. A főszerepben David Daniels, Joyce DiDonato, Danielle de Niese, Luca Pisaroni, és Lisette Oropesa. Valamint a népszerű 70 éves spanyol tenor, Plácido Domingo, aki egy kisebb szerepet játszott, de fontos része volt a műnek, Ő volt a tenger istene Neptunusz. Nagyon kedves barátnőmmel és a lányával mentünk megnézni  Az Elvarázsolt Sziget című előadást, The Enchanted Island “.

Plácido Domingo
Plácido Domingo
Plácido Domingo
Plácido Domingo
Plácido Domingo

Danielle de Niese, Plácido Domingo, David Daniels, Luca Pisaroni,

Danielle de Niese

Az előadás este 7:30 és 8 óra között kezdődik, attól függ, hogy az opera milyen hosszú, 3100 fő nézheti egyszerre az előadást. Ajánlott legalább a kezdés előtt 45 perccel megjelenni. Ingyenes rendezvény és nincs eső nap, ami azt jelenti, hogy eső esetén nem ismétlik meg az előadást. Teljesen úgy érzed magad, mintha a MET Opera előadásán lennél bent az épületben.

Természetesen ha ebben az időben New York-ban tartózkodsz, akkor ne hagyd ki ezt a lehetőséget. Keress rá az interneten, utána csak ott kell lenned legalább egy előadáson.

Remélem tetszett az írásom.Gyere térjél vissza máskor is, mindig fogsz találni érdekességet. Kérhetném tőled azt, hogy hagyj üzenetet, véleménytmajd a posztom végén.
Üdvözöllek!
Várlak újra!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük