Lótusz nap a Füvészkertben

By on 2022.03.21.

2021 07. 24 – 25-én rendezték meg a Füvészkertben a Lótusz Napokat.

Kattints a videóra itt!

XIV. alkalommal lett megrendezve a Lótusznapok, mellyel évről-évre a tóban megújuló indiai lótusz virágzását is ünneplik. Erre a két napra távol-keleti hangulatot varázsolnak a Füvészkertbe, zenével, tánccal, ízekkel és illatokkal idézik fel a kelet varázsát. A rendezvény névadó növénye, az indiai lótusz ilyenkor látható teljes pompájában. A látogatókat a lótuszos tónál a víztükör fölé magasan kiemelkedő sötét rózsaszín lótuszvirágok tömege fogadja.

Látogatók megcsodálhatják a lótuszos tavat, mely a japán kertnek is része. A tó szigetének teaháza pedig kellemes kitekintő és pihenőhelyet kínál e különleges látvány befogadásához.

Újdonságaként Korea kultúrája és művészete is bemutatkozik a színpadon. Az érdeklődők megismerkedhetnek a tradicionális koreai zenével, tánccal és ruhaviselettel, valamint koreai teaszertartásba is bepillantást nyerhettek.

Az indiai kultúra rajongóinak számos színpadi produkcióval kedveskedtek: mantrakoncert, fellépett a Kirtan Jam, részesei lehettek Lantos Zoltán virtuóz hegedűkoncertjének a Raga Fusion-nak. Virágh Balázs előadásában pedig a Pakhawaj tradíció elevenedett meg a színpadon.

A hétvége elmaradhatatlan részei voltak a tradicionális templomi táncok, melyek Túri Virág és a Parvati tánccsoport, valamit a Kala Sangam tánccsoport előadásában voltak láthatóak.

Báron Katalin könyvbemutatóján pedig megtudhattuk, hogy „Tényleg ilyen India?”.

A kínai kultúra szerelmeseinek a Konfuciusz Intézet standját, a kalligráfiát, a kínai teázást, valamint a tai chi, chi kung, mediball és kung fu bemutatókat ajánlották.

A Japán stílust a Taiko japándob együttes előadása és a do in bemutató hozták el a hétvégére. Valamint a Magyar Origami Kör jóvoltából a rózsakert ismét origami kiállításnak adott otthont.

A növények szerelmesei Ázsia növényvilágával a Lótusz túrán ismerkedhettek meg.

Japán növényvilága pedig egy különálló séta keretében kapott kitüntetett figyelmet.

Jóga-, és harcművészeti bemutatókkal, henna festéssel, kézműves vásárral is várták a látogatókat.

Ismét közös jógázásra invitáltak mindenkit szombat és vasárnap reggel, hogy derűsen és frissen induljon a nap!

Nagyon régen élek Szeged városában,de eddig még nem jutottam el ide, kicsit szégyellem magamat, hogy nem szakítottam időt rá. Ajánlani tudom Mindenkinek, hogy ezt a különleges virágzást legalább egyszer megnézze.

Gyere térjél vissza máskor is, mindig fogsz találni érdekességet.Kérhetném tőled azt, hogy hagyj üzenetet, véleményt majd ITT a posztom végén.
Üdvözöllek!
Várlak újra!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük