Hintáztam

By on 2022.03.21.

Tisza part – Stefánia

Szeged belváros egy része, a felújított Móra Ferenc Múzeum és a Stefánia.

Kattints a videóra itt!

A gyönyörködéshez pedig felfedeztem egy helyszínt, ahol az ember le tud ülni egy picit és merengve ismerheti meg Szegedet, ez pedig a 4 db
hintaágy.

Kattints a videóra itt!

A természet közelségét hol érezhetnénk jobban, mint a Tisza partján. Nem véletlen, hogy oly sokan ülnek ki a rakpartra és csodálják Szeged egykori főutcáját, és gyönyörködnek benne. A kb. 1,5 km-es szépen felújított part menti sétányon nekem egy kedvenc helyem van, a hintaágyak. A Stefánia zöldellő parkjában vannak, amely szintén a belváros egyik legfásabb és egyben legharmonikusabb részén található. Nagyon ötletes megoldás és nem csak a gyerekek élvezik előszeretettel az üldögélést a hintákon.

Szegedet azért is lehet szeretni annyira, mert számtalan arcából mindig valami újat mutat meg.

A város történetének kőemlékeit a Vármúzeum-kőtárban (Stefánia sétányon) az 1882-ben lebontott Szegedi Vár egyetlen megmaradt részében gyűjtötték össze.

Sokaknak csak egyszerűen a Napfény Városa, valamint az igazi mediterrán életérzést látják a városban és ebbe szeretnek bele.

Mások a pörgős egyetemi várost keresik, ahol mindig történik valami.

Vannak, akik a finom ízeket kutatják és a helyi gasztronómia ínyencségeit szeretik meg Szegedben, például a Halászcsárdákat, mint a Kiskőrössy Halászcsárda .

Persze van, aki sportolni jön ide, ha csak a kajak-kenu ,vagy a kézilabda és a vízilabda sportot említem.

Mondhatom, hogy az összes arcát szeretem a városnak.

Időnként jól esik egy pillanatra megállni és megcsodálni azokat a szépségeket, érezni azt a hangulatot, amely olyan sokakat rabul ejt itt Szegeden.

Gyere térjél vissza máskor is, mindig fogsz találni érdekességet.Kérhetném tőled azt, hogy hagyj üzenetet, véleményt majd ITT a posztom végén.
Üdvözöllek!
Várlak újra!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük