Elizabeth utcai kert

By on 2017.04.25.

Elizabeth utcai kert

Nyilvános nyitvatartási ideje
Hétköznapokon: déltől – délután 5 óráig,
Hétvégén: 10 órától – 6 óráig, persze időjárástól függ.
Címe: 209 Elizabeth Steert, Soho / Little Italy
Website : www.elizabethstreetgarden.org

Kattints a videóra itt!

Az Elizabeth utcai kert túl van egy viharos éven. Mivel 2016 Januárban a város bejelentette azt a szándékát, hogy egy hat emeletes épületre cserélje át, amely 60-75 megfizethető lakhatási lehetőséget biztosít az idősek számára. Sok nyilvános felháborodást követően a közösség tagjai sikeresen meggyőzték az Lower Manhattan Fejlesztési Társaságot, hogy ne finanszírozza a projektet. Ennek következtében a kert tavaly tavasszal biztonságosnak tűnt. A legutóbbi fordulat azonban nem ígéretes. A Manhattan Fejlesztési Társaság hivatalos pályázati kérelmet adott ki a város tulajdonában lévő földterületek felújítására.

Kattints a videóra itt!

Gabriel Byrne és más helyi lakosok beszélnek az Elizabeth Street Garden-ről, ami a Soho / Little Italy szívében található. Gyönyörű kert, amely létfontosságú a Soho / Little Italy területén,amely az egyetlen nyilvános zöldterület.

A videóban arról beszélnek az ott lakók, hogy milyen fontos ez a kert, ez a kis szigetecske a természetből. Nemzedék nőt fel és tanulta meg, hogy milyen egy pillangó, hogyan kell a növényeket gondozni. Valamint milyen jó érzés ebben  a kőrengetegben egy kicsit visszamenni a természetbe. A videóval próbálnak küzdeni a kert fent maradásáért, hogy ne legyen helyette még egy kőhalmaz.

Tehát sikerült a küzdelem, egyenlőre a kert létezik (2017).

Én 2017- ben teljesen véletlenül fedeztem fel, soha nem jártam azon a területen és nagyon jó érzés volt megpihenni az árnyékos padján, mert akkor épp meleg volt. Lehet lefeküdni a fűbe, vagy csak kiülni a kerti  padokra. Szobrok, érdekes görög jellegű oszlopok, különböző virágtartók találhatók. Rendezett, gondozott a kert. Örülök, hogy rátaláltam, fogok arra járni, vagyis visszatérni.

 

A történet 2. része itt található, csak kattints a link-re ITT >>>

Remélem tetszett az írásom, így legalább tudod te is élvezni a
város adta erőt, pompát, lüktetést, csodát, vagy esetleg gyönyörűségét, valamint tudsz velem turistáskodni virtuálisan.

Gyere térjél vissza máskor is, mindig fogsz találni érdekességet.

Kérhetném tőled azt, hogy hagyj üzenetet, véleményt
majd ITT  a posztom végén.

Üdvözöllek!
Várlak újra!

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük