Broadway Wall Street

By on 2017.10.15.

Egy hosszú sétát tettem meg a Bleecker Street – Broadway  sarkától és képekben örökítettem meg.

Bleecker Street – Broadway sarka, innen indultam az utamra

Bleecker street és a Broadway sarkáról indultam a Broadway- on sétáltam végig a Bikáig. Bleecker Street – Lafayette street egy saroknyira található innen, sőt Subway fel – lejáró is.

A bikáig jutottam el, itt a vége, fuss elvéle.

 Broadway – A Bika

Ezt a részt Noho – nak is nevezik, utána a Soho– ba jutunk, a Museum of Ice Cream NY megtekintheted ezen az úton. Itt már Divatcégek üzleteit lehet találni, például Polo Ralph Lauren, Zara, Calzedonia, Levi´s store, T.J.Maxx, Timberland, éttermek, bárok, kis kávézok társaságában.

Nagyobb, vagy ismertebb keresztutcák mint a W. Houston – E. Houston Street, Prince Street, Broome Street, Grand Street – Canal Street. Közel van Little Italy és Chinatown, a Kínai városrész, mindent olcsón be tudsz szerezni. Majd haladunk tovább a Broadway -on.

Broadway – Leonard Street – en Clock Tower Building. Broadway – Duane Street -en egy fontos épület található, ami Internal Revenue Service, IRS (ADÓ Hivatal). Broadway – Chambers Street Tweed Courthouse, New York City Hall és ez egy szép park közepén látható,ami City Hall Park.

A New York-i városháza New York-i kormány székhelye, a City Hall Park központjában található Alsó-Manhattan Civic Center területén, a Broadway, a Park Row és a Chambers Street között. Az 1803 és 1812 között épült épület az Egyesült Államok legrégebbi városházája, amely még mindig az eredeti kormányzati funkcióknak ad otthont, mint például New York City polgármesterének irodája és a New York City Council kamarái. Amíg a Polgármesteri Hivatal az épületben van, tizenhárom polgármesteri felügyelet alatt álló önkormányzati hivatal munkatársai a közeli Manhattan Municipal épületben, a világ egyik legnagyobb kormányzati épületében találhatók.

Innen látható a Brooklyn híd, egy következő program lehet, hogy átsétálsz a hídon, a látvány fantasztikus és a Brooklyni oldalon található DUMBO; a Down Under Manhattan Bridge Overpass rövidítése, a New York-i Brooklyn városrész szomszédsága.

Broadway – Vesey Street -nél a World Trade Center– hez tudsz elsétálni. St.Paul`s Chapel ,911 Ground Zero Tours,The Oculus. Vissza tudsz jönni a Broadway- ra és haludnk tovább a Bika felé. Liberty Street kereszteződésben Zuccotti Park, majd a Trinity Church és megérkeztünk a Wall Street – hez, ami a Világ Pénzügyi Központja is.

A Wall Street egy nyolc tömb hosszú utca New York-i Alsó-Manhattan pénzügyi negyedében. A nyugati Broadway, a South Street és a keleti East folyó között halad. A “Wall Street” kifejezés az Egyesült Államok egészének pénzügyi piaca, az amerikai pénzügyi szolgáltató ipar, a New York-i pénzügyi érdekeltségek vagy maga a pénzügyi körzet.

A Wall Street ad otthont a világ két legnagyobb tőzsdéjének a teljes piaci kapitalizáció szerint, a New York-i Értéktőzsdének és a NASDAQ-nak. Számos más nagy tőzsde székhelye is, köztük a New York-i árutőzsde, a  Kereskedelmi Tanács, a határidős tőzsde (NYFE).

A tőzsde közvetlen gazdasági hatásai túlmutatnak New York-on.

Kicsit sétálunk tovább a Broadway -on és meglátod a Bikát a Bowling Green Park bejáratához közel. Innen ha tovább haladsz, akkor a Battery Parkba juthatsz el. Majd azt a részt legközelebb végig lehet járni.

Ezt az útvonalat fontos végig járnod,mivel rengeteg látnivaló van, ha csak erre a részre van időd, már megérte,mert New York város lényeges,fontos látnivalót meg tudod nézni.

A történet első része itt található, csak kattints a link-re ITT >>>
A történet 2. része itt található, csak kattints a link-re ITT >>>
A történet 3. része itt található, csak kattints a link-re ITT >>>
és a következő része itt található, csak kattints a link-re ITT >>>

Remélem tetszett az írásom, így legalább tudod te is élvezni a
város adta erőt, pompát, lüktetést, csodát, vagy esetleg gyönyörűségét, valamint tudsz velem turistáskodni virtuálisan.
Gyere térjél vissza máskor is, mindig fogsz találni érdekességet.
Kérhetném tőled azt, hogy hagyj üzenetet, véleményt
majd ITT a posztom végén.
Üdvözöllek!
Várlak újra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük