Bo Obama, First Dog

By on 2023.06.11.


Bo (October 9, 2008 – May 8, 2021)

Az Obama család kutyájának, “Bo”-nak, egy portugál vízi kutyának a hivatalos portréja a Fehér Ház déli pázsitján. (Chuck Kennedy hivatalos Fehér Házi fotója)

Bo Obamát úgy ismerik az Egyesült Államokban, mint a “First Dog”, tehát Az Elnöki Család kutyája. 2008-ban bejelentették, hogy az Obama család hamarosan elfogadja azt hat hónapos portugál vízi kutya kölyköt, amit ajándékba kapnak Kennedy szenátortól..

Bo Obama, 2008. október 9 -én született, az egyik kutyája az Obama családnak, vagy más néven az ” Elnöki Család -nak “.

Bo egy ivartalanított, hím portugál vizi kutya. Barack Obama és családja kapták a kutyát, mint egy ajándékot, amíg nem került hozzájuk, addig hónapokig találgatták a leendő kutyafajta nemét. A végső választás részben azért is történt, mert Malia Obama allergiás problémája diktálta a megfelelő választást, így szükséges volt hipoallergén fajta.”

Bot úgy nevezik, mint a”First Dog”.

Talán a Fehér Ház történetében ez az első ilyen kinevezés, amit kutya kaphat.

Obamát megkérdezték egyszer, hogy Bo bemehet az Ovális Irodába? Amelyre így válaszolt: “Természetesen.”

Majd mondott egy Harry Truman elnök idézetet, ami így szólt:

“Ha szeretnél egy barátot Washingtonban, akkor legyen egy kutyád.”

“Amikor fontos, vagy híres, elismert látogató érkezik a Fehér Házba, akkor Bot is bemutatják, amit nagyon szépen le tud reagálni, udvarias, kedves, barátságos kutyaként teszi mind ezt.
Bo az egyetlen élőlény, aki bármikor bemehet az Elnökhöz, persze minden bejelentkezés nélkül, sőt titkos tárgyalások alkalmával is.”

Barack Obama amerikai elnök megsétáltatja új portugál vízi kutyáját, Bo-t a Fehér Ház déli gyepén 2009. április 14-én Washingtonban.

“Bo kedvenc étele a paradicsom, valamint amikor megérkezett, akkor még nem tudta, hogyan kell úszni.
2013-ban a családhoz került még egy kutya, ugyan az a fajta, mint Bo, a neve pedig Sunny, de ő lány, persze ivartalanítva van.”

Bo & Sunny Obama


“Bo sokszor együtt utazik az Elnöki Családdal, tehát teljesen családtagként fogadták el, van mikor repülővel, van amikor pedig a Limousin által, vagy a családi autóval.
t részt vesz speciális rendezvényeken is, ő az egyik fontos szereplője az eseménynek.”

Bo sajnos elpusztult 2021 Május 8 -án!

Barack Obama volt elnök (2021 Május 8 -án) egy sor szívhez szóló tweetben bejelentette családja szeretett “első kutyájának”, Bo-nak a halálát.

“Ma a családunk elveszített egy igaz barátot és hűséges társat. Bo több mint egy évtizeden keresztül állandóan, gyengéden jelen volt az életünkben – boldog volt, hogy láthatott minket jó napjainkon, rossz napjainkon és minden nap ” – írta Obama.

Bo azonnal a nemzeti bűvölet tárgya volt, a legújabb a Fehér Ház négylábú lakóinak hosszú sorában, köztük Lyndon B. Johnson elnök beagle-jei, a Him and Her; Ronald Reagan elnök Cavalier King Charles spánielje, Rex; Bill Clinton elnök macskája, Zokni; és George W. Bush elnök skót terrierje, Barney. Biden elnök 2021 januárban folytatta a hagyományt két németjuhászával, Champpel és Majorral, miután Donald J. Trump elnök mandátuma évtizedek óta elsőként véget ért anélkül, hogy egyetlen házi kedvenc sem élt a rezidencián.

Gyere térjél vissza máskor is, mindig fogsz találni érdekességet.
Kérhetném tőled azt, hogy hagyj üzenetet, véleményt
majd ITT a posztom végén.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük