Az Én választásom/Barátunk a háj

By on 2023.01.14.

A zsír előnyei

Azért, hogy fogyhasson, meg kell emelnie az étkezéssel bevitt jó zsírok mennyiségét. Az igazat megvallva a zsírok jelentik a legfontosabb táplálékot, amivel a testsúlyát szabályozni tudja. Nem attól leszünk kövérek, hogy zsírt eszünk. Sokkal inkább attól, hogy savképző ételeket eszünk.

Egyen több zsiradékot!

De nem mindegy az sem, hogy melyik fajtát fogyasszuk!

A zsír nem árt nekünk!

Valójában a barátunk!

A koleszterin előállítása az egyik mód, ahogyan a zsír a savak semlegesítésében segít. Amikor túl sok sav van jelen a testben, akkor a máj kap egy jelzést, hogy a zsírokból kezdjen koleszterint gyártani. Minél több a sav, annál több koleszterin keletkezik. A máj azt a fajta koleszterint hozza létre, aminek az elnevezése LDL, és ez, ami rossz koleszterinként híresült el, mivel ez alkotja azokat a plakkokat, amik végül eltömíthetik az artériákat, és ezzel akadályozzák a vér áramlását. Holott a plakkok védelmi céllal jönnek létre, azért hogy védjék az érfalakat a savakkal szemben.

E nélkül a koleszterin nélkül a savak mindenhol lyukakat marnának az érrendszerbe, és mi egyszerűen elvéreznénk. Persze a túl sok plakk kiépülése végül valóban veszélyessé válik, és beteljesítheti azokat a koleszterinről keringő jóslatokat,aminek a rossz hírnevét köszönheti. A valódi probléma azonban itt nem a koleszterin, hanem a savak. Semlegesítse a savakat, és nem kell tovább aggódnia a koleszterinszintje vagy a plakkok miatt. Fontos tényező a zsírfogyasztással és a fogyással kapcsolatban az,hogy a zsírt is használhatjuk üzemanyagként.

A legtöbb ember szervezete a cukrot (szénhidrátot) égeti el üzemanyagként. A zsírból hatszor több energiához juthatunk, mint a cukor vagy a fehérje elégetéséből, miközben maga a feldolgozási folyamat sokkal kevesebb energiát emészt fel. Valamint, a zsír elégetése után sokkal kevesebb savas salakanyag marad.

A pH Csoda fogyás című könyv alapján haladok a programban.
A pH Csoda Fogyás című könyvből fényképezett oldalak.
A pH Csoda Fogyás című könyvből kivett tartalma
k.

Dr Robert O.Young-ot, a szerzőt, személyesen ismerem, 2015 Júniusban találkoztam Vele New York városában tartott előadásán.

A történet kezdő része, csak kattints a link-re ITT >>>

A történet előző része, csak kattints a link-re ITT >>>

A történet következő része, csak kattints a link-re ITT >>>

Gyere térjél vissza máskor is, mindig fogsz találni érdekességet.
Kérhetném tőled azt, hogy hagyj üzenetet, véleményt
majd ITT a posztom végén.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük